Протестиращите в село Лозен срещу стартъп компанията за лаври са

...
Протестиращите в село Лозен срещу стартъп компанията за лаври са
Коментари Харесай

Протестиращите в Лозен са въвлечени в политически и икономически интереси

Протестиращите в село Лозен против стартъп компанията за лаври са въвлечени в политическа и икономическа поръчка по отношение на имотни ползи. Това стана ясно от изявлението на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. "Запознат с недоволството на живеещите в с. Лозен. Смятам, че казусът се преекспонира. Проблемът с презастрояването е 30-40 пъти по стеснителен за жителите на селото и по-скоро бих оказал помощ за това ", акцентира той. Всъщност в действителност презастрояването е голямо и се плануват нови жилищни комплекси и къщи, демонстрира информация в кметството и в община Панчарево. Но липсва инфраструктура, пътища, водоснабдяване, канализация и даже електричество. Местното население непрекъснато се усилва без да има проект за разгръщане на селото и без подобаващата среда, разясняват поданици. В детската градина към този момент няма места, като в нея се бутат 200 деца. В локалното учебно заведение има над 350 деца, написа "Блиц ".
Жителите желаят мораториум и прекъсване на строителството в Лозен, което е безсистемно и непрекъснато пораства. Според тях пренаселването към този момент е огромно, като ВиК и електро мрежата няма да устоят на новите къщи и апартаментни комплекси. Токът също стартира да стопира поради претоварване и повреди. Кметът Георги Младенов не хае по всички въпроси, тъй като го е боязън от политическия напън и ползите на огромните строителни компании и мутри, които са превзели земите в региона. Хората настояват, че пази точно техните апетити. Младенов се е прегърнал с предприемача Росен Маринов, изпълнителен шеф на ИТ компанията „ Сирма солюшънс, и с депутатката от ГЕРБ Евгения Алексиева. Самата тя живее в Лозен и към този момент има две къщи в селото. Едната е добита през 2019 година и е голяма - 276 кв. м. разгъната застроена повърхност, като към нея има и гараж, демонстрира информация в нейната данъчна декларация през Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Втората е добита през 2021 година дружно с Пламен Газибаров, евентуално нейният мъж. Имотът е на цели 2 декара, а къщата е на 200 кв. м разгъната застроена повърхност, демонстрира справката в декларацията. Интересен миг е, че е добит безплатно без да е ясно от кого и по какъв начин е подарен. Двата парцела костват над малко 2 милиона лв., разясниха брокери на недвижимости.
Другият огромен заможен състезател е Росен Маринов, настояват локалните. Според тях той е изкупил много земи в село Лозен. Настанил се е в голям дворец преди няколко години. Маринов има апетити да строи къщи и комплекси, допълват те. Той е измежду водачите на митингите в Лозен дружно с кмета Георги Младенов и депутатката Евгения Алексиева. Зад митингите прозират огромни политически и стопански ползи, като в основата стоят видни политици, мощни строителни босове и мутри, които възнамеряват да си изперат парите си в Лозен!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР