Протестиращите удариха ново дън днес, след като вчера . Насъбралите

...
Протестиращите удариха ново дън днес, след като вчера . Насъбралите
Коментари Харесай

Протестиращите със скандална демонстрация насред кошмарния ръст на новозаразени с К-19 СНИМКИ

Протестиращите удариха ново дън през днешния ден, откакто през вчерашния ден. Насъбралите се неколцина несъгласни с ръководството в страната се оповестиха срещу носенето на медицински маски, като мярка предпазваща от заразяване с ковид.

Според недоволните носенето на маски не е належащо макар

Протестиращите горят маски. СНИМКА: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

В знак на митинг против средството, което може да избави техния живот, живота на техните близки и да опази живота на медиците, които са на ръба на изнемогването посред пандемията от вируса, те изгориха демонстративно няколко защитни средства по сходство на мюсюлманският халиф Омар, който драска клечката на Великата Александрийска библиотека, тъй като писанията в нея са в прорез с неговите разбирания.


Протестиращите горят маски. СНИМКА: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Според протестиращите това противоепидемично средство за отбрана от ковид не работи и единствено основава бактерии.

Бе обявено, че формалната аудиенция на президента е прекъсната, а той дружно с делегацията си са се самоизолирали в хотел.



Според него към този момент сме влезнали в зоната на турбуленциите: " Може да ни се случи да навлезем в зоната на изцяло развитата турбулентност, в която на всички места е дифузно разпръсването на вируса, а границата за това е 2000 случая дневно. Влезем ли тази зона, към този момент умерено можем да се качим до 3000, 4000 или 5000 случая на ден ".

Според проф. Витанов носенето на маски на открити публични места е резонно. "Ако всички съблюдаваха ограниченията, в този момент щяхме да сме към 500 случая дневно ", безапелационен беше математикът.
" Обсъдихме през днешния ден на дълго и необятно плюсовете и минусите. Очакваме понижаване на заболеваемостта, в случай че ограниченията се съблюдават. Даваме ден опция на българските жители да се снабдят с маски и считаме, че от четвъртък маските ще са наложителни за всички ", сподели на собствен ред здравният министър Костадин Ангелов.



Притеснението нараства в Европа, защото с всеки минал ден на континента се усилват случаите на позитивни проби, освен това с 42% по-високо движение в сравнение с в Съединени американски щати, споделиха още от СЗО.

От там припомниха, че елементарни ограничения като обществено разграничаване и носенето на маски от колкото се може по-голяма част от популацията могат да спасят до 281 000 живота в Европа до 1 февруари.

Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР