Протестиращите не искат оставката на президента Румен Радев, не защото

...
Протестиращите не искат оставката на президента Румен Радев, не защото
Коментари Харесай

Защо протестът не иска оставка на Радев

Протестиращите не желаят оставката на президента Румен Радев, не тъй като доста го харесват, а тъй като " той не се държи като човек с власт, а като кандидат за власт ". Това разяснява пред Нова тв общественият антрополог Харалан Александров. " В митингите Борисов и Гешев са персонализирани, тъй като те дейно упражняват власт. Правителството и прокуратурата са свръхактивни, непрекъснато вършат нещо и много хора са смутени от това ", продължи с разбора си Александров.

„ Във времена на разбърквания и огромна политическа и социална динамичност нормалните правила са краткотрайно суспендирани. Това е характерност на революциите ”, уточни още Александров. И добави: „ Затова в такива моменти избуява разрушителното и психопатно държание ”. По думите му на митингите има две съществени групи от хора - едната желае смяна, а другата - властта.

„ Онова, което се направи в метрото, е терористичен акт ”, съобщи политологът Татяна Буруджиева във връзка прекъсването на тока в столичното метро в понеделник.

„ Задържани бяха всякакви хора, само че в този момент са пуснати. Да кажат, че полицията можела да ги спре, само че къде била тя, е просто безочливост. Искам хората да знаят, че могат да живеят умерено, без значение дали някой стачкува или не. Ако на следващия ден вашите деца са в метрото в подобен миг? Не може тероризмът да се оправдава ", разяснява още политологът.

„ Всичко си има някакви граници, даже и митингът. Може да показват неодобрение, без да се заплашва животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Демонстрациите управляват и изискват от политиците, само че не може да дават решения ", безапелационна е Буруджиева.

„ Със сигурност в тази ситуация с метрото през вчерашния ден са минати някакви граници на допустимото публично и законово държание. Така или другояче в тази обстановка липсва обща спогодба за разпоредбите, по които би трябвало да живеем, защото всичко е оспорено ”, счита политологът Страхил Делийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР