Протестиращи във Франция, разгневени от по-високите акцизи върху горивата, са

...
Протестиращи във Франция, разгневени от по-високите акцизи върху горивата, са
Коментари Харесай

Протестиращи във Франция блокират достъпа до складове за горива

Протестиращи във Франция , ядосани от по-високите акцизи върху горивата, са блокирали достъпа до три склада за петролни артикули , в това число два, ръководени от френския петролен колос " Тотал ", оповестиха от компанията, до момента в който митингите против икономическата политика на президента Еманюел Макрон навлязоха в третия си ден, оповестява " Ройтерс ".

Хиляди хора взеха присъединяване в демонстрации по автомагистралите в цяла Франция през уикенда, предизвиквайки огромни тапи и няколко случая, в това число съдбовен излаз на една от пътните блокади.

 409 ранени по време на митингите на
409 ранени по време на митингите на " жълтите жилетки " във Франция

Една жена почина

Френският министър председател Едуар Филип съобщи през вчерашния ден, че държавното управление ще остане твърдо в проекта си за увеличение на акциза върху горивата от 1 януари.

Два от складовете, един във Верн, покрай северозападния град Рен, а другият във Фос-сур-Мер в южната част на страната, се употребяват от " Тотал ".

Достъп до трети склад в Ла Рошел също е бил блокиран.

Гневът поради увеличението на акцизите върху горивата съответствува с чувството за стесняване на покупателната дарба и неудовлетворението от ръководството на Макрон , който някои упрекват, че фаворизира богатите в икономическата си стратегия.

 Жена почина при случай на митингите във Франция
Жена почина при случай на митингите във Франция

Демонстрантите подплашили майка, отиваща на лекар…

В събота към 280 хиляди души участваха на митингите съгласно данните на вътрешното министерство, на някои от които се развихри принуждение. Около 160 души бяха задържани и повече от 400 бяха ранени при спорадични конфликти.

Организаторите се зарекоха да продължат митингите, наречени " жълтите жилетки " поради неоновите, с висока видимост жилетки, които носят някои стачкуващи - до момента в който държавното управление не понижи акцизите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР