Протестиращи срещу COVID мерките излязоха в няколко страни в Европа,

...
Протестиращи срещу COVID мерките излязоха в няколко страни в Европа,
Коментари Харесай

Протести в Западна Европа заради COVID мерките |

Протестиращи против Коронавирус ограниченията излязоха в няколко страни в Европа, оповестяват международни медии. 

Във Франция стачкуващите стачкуваха през вчерашния ден против новия имунизационен паспорт. По данни на френските управляващи протестиращите са били над 105 000 души. Недоволството е поради приемането на първо четене на проектозакона за прекосяване на зеления документ във имунизационен, което ще ограничи достъпа на неимунизирани до публични места.

Досега във Франция близо 75% от популацията е имунизирано - към 50 млн. души, а 33% са получили трета доза. За последното денонощие има към 262000 нови случая, към 200 са новите жертви на вируса, съобщи БНР.

Протести против рестриктивните мерки, въведени за неимунизирани, имаше в Италия . Около хиляда души се събраха в центъра на Торино, които стачкуваха против решението на държавно управление за вкара наложителна имунизация за хората над 50-годишна възраст. Учителите и здравните служащи също би трябвало да се имунизират наложително. В Италия имунизираните също са към 75% от популацията, като 1/3 са си сложили и бустерна доза.

Протестите се организираха и в Германия . Недоволството е против ограниченията, засягащи единствено неимунизираните.

Центърът на Брюксел през днешния ден беше блокиран поради стачкуващи, искащи да отпаднат условията за зелен документ и обществена отдалеченост. Протестиращите са срещу ограниченията, въведени през декември. Те изискват маски за децата в началните учебни заведения и зелени документи за влизане в превоза, заведенията и културните институции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР