Протестиращи се събраха за 108-ми път в центъра на столицата,

...
Протестиращи се събраха за 108-ми път в центъра на столицата,
Коментари Харесай

108 вечер недоволство срещу властта: Борисов бегом напусна карантината

Протестиращи се събраха за 108-ми път в центъра на столицата, с цел да упорстват за оставките на държавното управление и основния прокурор и за предварителни избори. Тази вечер бе прибавено и искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова поради незадоволителните ограничения против разпространяването на ковид, за разлика от по-ранния митинг през днешния ден - против носенето на маски навън.

Хората бяха доста по-малко, в сравнение с бяха през лятото, само че още веднъж се сплотиха под мотото " Нас не ни е боязън ". Около 20:00 часа спонтанната естрада, от която всекидневно се насочат посланията на недоволните жители, блокира бул. " Цар Освободител " край Министерски съвет. Нямаше обаче напрежение.

" След два негативни теста на господин Борисов му подвигнаха карантината бързичко, нали? Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля, и различен, който да снима. И по тази причина първите двама тичешком напуснаха карантината ", съобщи иронично на микрофона един от Отровното трио - Арман Бабикян, във връзка анулираната карантина на премиера и Севделина Арнаудова от ГЕРБ, които са били контактни на инфектирания зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков. Тази вечер бе анулирана и карантината на финансовия министър Кирил Ананиев. Очакват се резултатите от тестванията на сътрудниците му Петя Аврамова и Десислава Танева.

" Натискът, който оказва митинга, мисля, че въпреки всичко дава някакви резултати - стартира да става невероятно да се случат настояванията, които имаме, просто тъй като няма по какъв начин чисто конституционно, настрана пандемията още не е достигнала пика си, доста хора стартират и да се разубеждават ", разяснява пред БНР един от събралите се на площад " Независимост ".

" Аз съм тук, тъй като към този момент доста ме е позор от това, което става в страната, тъй че считам, че би трябвало да се промени - единствено оставката на държавното управление и на основния прокурор няма да свършат работа. По-скоро съм тук за цялостна смяна на статуквото, на метода, по който се случват нещата ", добави различен протестиращ.

И довечера недоволните организираха обичайното си шествие до Орлов мост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР