Протестиращи превозвачи са блокирали движението от парк „Врана“ по булевард

...
Протестиращи превозвачи са блокирали движението от парк „Врана“ по булевард
Коментари Харесай

Превозвачи блокираха движението по столичния бул. „Цариградско шосе“

Протестиращи превозвачи са блокирали придвижването от парк „Врана“ по бул. „Цариградско шосе“ в посока центъра на София.

Въпреки предварителната спогодба със Столична дирекция на вътрешните работи камионите да стигнат до постройката на Народното събрание, полицията не е позволила транспортните средства. 

Протестиращите превозвачи стартират ефикасни протестни дейности в цялата страна, излиза наяве от декларацията им, изпратена до медиите.

От през днешния ден до 18 май ще продължат митингите на превозвачите в страната. Исканията са за понижаване акциза на горивата и отсрочване на плануваното разширение на толсистемата.

Протестиращите са недоволни и от неналичието на ограничения от страна на страната за преодоляване на икономическата рецесия.

Днес митинги, с изключение на в София, има и в Бургас, Плевен, Ямбол, Дупница, Стара Загора и Чирпан.

Протестът е втори за последните десетина дни. С дейностите си превозвачите напомнят, че част от съдружното съглашение е финансиране на нерентабилните линии. Те упорстват цените на горивата да бъдат контролирани чрез понижаване на акциза и унищожаване на биодобавката. Те упорстват още и да не се уголемява на толтаксуването.

В София митингът ще продължи до 22 часа. През идващите дни ще има митинги в страната. На 18 май рейсовете стопират да транспортират пасажери.

Ето какво обявиха пред БНР недоволни водачи:

„Не можеш да плащаш за нещо, което не получаваш…То го няма, не че не го получаваш. Плащаш за нещо, което не съществува и го няма…Положението не е тежко, не е сериозно, просто е плачевно. Това е ужасяващ смут, не знам в кой век живеем. Сигурен съм, че сега по време на война в Украйна пътищата са три пъти по-добри в сравнение с в България…Пътят от София до Видин лишава 5 часа – за 200 км…Не е проблем да плащаш за нещо, само че да го получиш“.

От Столичната община осведомят още, че 8 часа сутринта в крайната дясна лента на бул. „Цариградско шосе“ межди Околовръстното и 7-и км в посока центъра ще бъде заета от рейсовете и камионите на протестиращите. Няма да бъдат наранени спирките на градския превоз, нито маршрутът му.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР