Протестиращи имаше и от населени места в Карнобатско. Недоволни заявиха,

...
Протестиращи имаше и от населени места в Карнобатско. Недоволни заявиха,
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха пътя Карнобат-Шумен: Не става дори за ходене пеша



Протестиращи имаше и от обитаеми места в Карнобатско. Недоволни обявиха, че поради големите дупки на пътя, съвсем всекидневно се случват произшествия, произшествия с пукнати гуми, аварирали коли, а колите поради неприятното положение на настилката не могат да се движат с повече от 30 км в час. Те обясниха, че второкласният път извежда придвижването от Ришкия проход и по него минават хиляди леки и тежкотоварни коли. Според хората пътят не става даже за вървене пешком. 

Оттук минават и хиляди тирове, които влизат от Турция и употребяват пътя в посока Румъния, сподели Чани Стойчев, кмет на село Прилеп.

Снимка: Бургас Инфо

Протестиращи обявиха, че последният главен ремонт на пътя е юридически през 2014 година, като още на втората година са почнали кърпежи по него., а желаят изцяло възобновяване. Те показаха, че са изпратили писма с настояванията си Министерството на районното развиване и благоустройството, Европейския център за транспортни политики и други

На места дупките са необятни близо 150 см. За нас този път е извънредно значим, тъй като по него минават децата ни с учебни рейсове към Карнобат, хората пътуват към работните си места, към лечебни заведения, сподели Жана Ангелова, участник в митинга.

Снимка: Facebook/Ружди Хаджен

На 8 юли поданици на четири села се събраха на кротичък митинг на пътя Бургас - Созопол в региона на пътен възел парк " Росенец ". Причината за недоволството им бе неприятното положение на вътрешния републикански път, който свързва Бургас със селата Росен, Веселие, Равна гора и Ясна Поляна. Протестиращите показаха, че единственото, което се прави, е да се запълват дупки и кърпежи.

" Многолюдният митинг още един път сподели, че гражданското общество в нашата община е живо и непримиримо. Пред медиите молих страната да си влезе в ролята и освен да запълва дупки, само че да направи повсеместен ремонт на сериозната пътна права, която е рискова за здравето и живота на пътуващите по нея. Движението там е натоварено, пътят се употребява от жителите на нашата община, само че и от коли в посока Шумен и Карнобат. На тази права към този момент са се случвали пътни произшествия, само че не поради нехайство на водачите, а точно поради неприятното положение на пътя. На един от тези произшествия наш съгражданин от с.Подвис си загуби живота ", съобщи ръководителят на Общинския съвет в Сунгурларе Ружди Хаджен, който също бе измежду протестиращите.

Снимка: Facebook/Ружди Хаджен

Протестът на жителите на карнобатските села се състоя, макар че през вчерашния ден от Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че през август е планувано изкърпване на 40 000 кв. м от пътя през Ришкия проход. Става дума точно за правата от второкласния път Шумен - Карнобат. Ще бъде усъвършенствано положението и на правата на територията на община Сунгурларе, преминаваща през селата Прилеп, Лозарево и Вълчин. От АПИ прецизираха, че през месец май са били изкърпени над 2000 кв. м настилка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР