Протестирах срещу опитите да се отрича истината за ставащото в

...
Протестирах срещу опитите да се отрича истината за ставащото в
Коментари Харесай

Давид Джамбазов, който протестира легнал пред руския център: Исках да покажа какво е да има тела по улиците

Протестирах против опитите да се отхвърля истината за ставащото в Украйна – това съобщи пред бТВ Давид Джамбазов, който легна пред Руския културен център в столицата в символ на митинг против зверствата на съветските военни в украинския град Буча. Припомняме, Кремъл отхвърля, че закононарушенията са осъществени от съветската войска, сходна позиция показват и проруските среду у нас.

„ Исках да покажа какво е има тела по улиците “, добави Давид Джамбазов.

Той показа, че до момента в който е лежал пред съветския център и е усещал студа и парализата на чувствата си, е мислел за това какво са изпитвали хората в Буча преди да бъдат убити.

За митинга му е оказа помощ неговата сестра – тя е завързала ръцете му и по-късно е снимала ставащото. От съветския център са се пробвали да й попречат да снима, както и въобще да попречат на митинга, който е траял 30-40 минути.

Давид Джамбазов разяснява, че не знае до каква степен със своята акция на гражданска съвест е постигнал задачата си – да доближи до това „ болшинство от доста положителни хора, които не могат да осъзнаят какво се случва “ през 21 век в Европа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР