Протести в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение от

...
Протести в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение от
Коментари Харесай

“Нито една повече“: Хиляди хора се събраха в София в подкрепа на пострадалото момиче

Протести в поддръжка на момичето, потърпевшо при зверското нахлуване от страна на мъж с макетно ножче в Стара Загора, се организират в цялата страна. Протестиращите упорстват за оставката на арбитър Коева, която пусна на независимост обвинения и дефинира пострадванията на момичето като лека телесна щета. Според хората би трябвало да има и незабавни законодателни промени.

Снимка: БУЛФОТО

Пространството пред Съдебната палата в София се изпълнис хора, които са там в поддръжка на потърпевшото 18-годишно момиче и нейното семейство.

" Нито една повече " - е главния надпис по плакатите.

Момичето пострада на 26 юни след голям брой пострадвания по главата, крайниците и тялото, напомня Българска телеграфна агенция.По предписание на административния началник на Районната прокуратура в Стара Загора бе основан екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното произвеждане, водено по отношение на Г. Г., на 26 година, обвинен за междинна телесна щета на 18-годишно момиче от Стара Загора.

Първоначално Районният съд постановява задържане под стража на обвинения, само че горната инстанция променя мярката за неотклонение и той е пуснат на независимост.

Снимка: darik.bg

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в градазадържа наново 26-годишния Г. Г. за 72 часа.

Прокуратурата разгласи нулева приемливост към всички случаи на принуждение и хулигански прояви. " Прокуратурата служи на жителите и няма да бъде глуха и сляпа за техните упования, а ще отговори с нулева приемливост и съгласно законовите си пълномощия на всички прояви на незаконна експанзия – в дома, на пътя, на всички места към нас ", съобщи и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов в послание, обявено от пресцентъра на държавното обвиняване.

На вчерашния брифинг в Стара Загора районният прокурор Таня Димитрова разгласи, чеосновният претекст, по който работят проверяващите по тежкия случай на потърпевшото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревнивост.

Снимка: БУЛФОТО

На днешното изказване пред медиите,докладчикът по делото с нападнатото момиче от Стара Загора арбитър Татяна Гьонева изясни, чеса " открити са пострадвания, които поотделно и в цялост сочат разстройство на здравето, само че не и заплаха за живота. Колкото и стряскащо за общността да бъде, то се квалифицира като лека телесна щета. За да има междинна телесна щета, би трябвало да има заплаха за живота. Ние не установихме това. Доказателствата не подплатиха квалификацията за междинна телесна щета. Тези производства са бързи ".

По-рано през днешния ден стана известно, чепрокуратурата е внесла в съда искане за непрекъснато задържане на обвинения за нападението на момичето от Стара Загора поради опасност за ликвидиране.

Снимка: БУЛФОТО

Районният съд в Стара Загора взе непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ”спрямо обвинения за нападението на 18-годишно момиче поради опасност за ликвидиране, откакто по-рано през днешния ден Районната прокуратура внесе искане за задържането му.



Снимки: БУЛФОТО
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР