Протести се провеждат в редица руски градове срещу нахлуването в

...
Протести се провеждат в редица руски градове срещу нахлуването в
Коментари Харесай

Масови антивоенни протести в Русия, арестуват недоволните ВИДЕО+СНИМКИ

Протести се организират в редица съветски градове против нахлуването в Украйна. В Москва и Санкт Петербург към този момент има стотици арестувани. Властите споделят, че руснаците не би трябвало да стачкуват.

През деня се организираха манифестации в разнообразни градове на Русия, в това число Иркутск, Омск, Астрахан и Владивосток.

Следственият комитет на Русия се закани да притегли под отговорност участниците и уредниците на некоординирани с властта дейности, в това число наказателна отговорност. Московската прокуратура също предизвести за отрицателните последствия от присъединяване в манифестации.

Общо досега към 800 протестиращи са били арестувани в 40 съветски града.

​60 души са били арестувани единствено на антивоенния протест в Екатеринбург. А в Санкт Петербург на оживен митинг хората скандират " Русия е срещу войната! ".

Там няколко десетки души се събраха на импровизиран протест пред градската администрация. Те скандираха " Не на войната! ", " Мир на света ", " Путин, изтегляй войските ", някои участници в акцията донесоха със себе си плакати. Малко след началото служителите на реда започнаха да разпръскват и задържат протестиращите.

В ранните часове на днешното денонощие въоръжените сили на Русия започнаха огромна бойна интервенция по суша, море и въздух против Украйна. Протести против тези съветски дейности е имало в 42 града в Русия. Повече от половината от задържаните през днешния ден в Русия са били арестувани по време на проява на Пушкинския площад в центъра на града.

Протести против съветските дейности в Украйна имаше и на разнообразни места по света - от Берлин и Париж до Варшава и Истанбул, обобщава Франс прес. Протести имаше в Бейрут, в Токио, в градове на Австралия, изброява организацията и показва и, че в София също е имало проява, при която стотина протестиращи са се събрали пред съветското посолство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР