Протести избухват в Китай, докато броят и тежестта на огнищата

...
Протести избухват в Китай, докато броят и тежестта на огнищата
Коментари Харесай

Протести и локдауни в Китай заради нова Ковид вълна

Протести избухват в Китай, до момента в който броят и тежестта на огнищата на Ковид-19 се усилват. Това принуждава управляващите в редица региони, в това число столицата Пекин, да затварят цели квартали и да постановат други ограничавания, които съгласно жителите надвишават разрешените от националното държавно управление.

В град Чжънчжоу чиновници в най-големия цех на " Епъл " в света бяха бити и арестувани при митинги против заплащането на фона на непоколебим антивирусен надзор. Според очевидци и видеоклипове в обществените медии, напрежението е повишено поради държавните старания за битка с възобновения растеж на инфекциите. Операторът на фабриката, " Фокскон ", съобщи, че употребява " ръководство със затворен цикъл ", което се отнася до чиновниците, които живеят на работното си място без външни контакти.
В последните дни броят на инфекциите в Китай нараства експоненциално.

 
Броят на новите инфекции продължава да нараства. От ноември насам са докладвани 1 253 000 случая на Ковид в цялата страна. През миналата седмица имаме приблизително по 22 200 случая дневно, което е два пъти повече от миналата седмица.
Ху Ксиян, контрольор от департамента по инфекциозни заболявания

Броят на случаите продължава да се повишава, само че европейските учени слагат под въпрос мъдростта на устрема на Китай към „ нулев Ковид “ – това значи, че не толерира никакви случаи на вируса.

 
Има компромис и държавното управление би трябвало да реши на какъв стадий ще има задоволително покритие с ваксини. На кой стадий можем да защитим уязвимите групи и по-късно да позволим на вируса да циркулира. Според мен, няма различен вид. Трябва да позволите на този вирус да циркулира. Трябва да се построи натурален имунитет, като в същото време бъдат предпазени уязвимите хора. Това може да се реализира единствено с доста високи равнища на имунизация.
проф. Анелис Уайлдър-Смит, откривател по заразни заболявания от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина

Проф. Уайлдър-Смит счита, че повтарящите се карантини значат, че общото население не е построило равнищата на имунитет, които са били вероятни в други страни.

Политиката на " нулев Ковид " не трябва да се упражнява в ущърб на психологичното здраве и благосъстоянието на хората.

Въпреки че към 90% от популацията на Китай е имунизирано, в групата на възрастните хора – на и над 70 години – процентът пада до 70 и това не е задоволително, с цел да се обезпечи групов имунитет.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР