Протестът на прокуратурата срещу двама оправдани за трафик на рекордно

...
Протестът на прокуратурата срещу двама оправдани за трафик на рекордно
Коментари Харесай

Дело за трафик на дрога за 61.9 млн. лв. гледа утре Апелатив...

Протестът на прокуратурата против двама оправдани за трафик на рекордно количество хероин за общо 61 904 700 лева през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреено ще прегледа на следващия ден Апелативният съд в Пловдив.

В края на май м.г. за почтени бяха приети иранците Вахид Хашими на 34 година и 48-годишния Мохамадали Пур. Тогава Окръжният съд в Хасково одобри, че по делото не са предоставени доказателства, които да открият по неоспорим и безапелационен метод знанието на подсъдимите за това, че в ръководените от тях тирове е бил претрупан опиатът. След това държавното обвиняване внесе митинг до по-горната инстанция.

Случаите на рекордните две колета с хероин са от 27 и 28 септември 2018 година. Тогава в двата поредни дни митничарите на пункта Капитан Андреево хванаха надлежно 332,810 кг. хероин в карания от​ Хашими камион и 355,02 кг. от същата дрога в тира на сънародника му ​Пур. Двете товарни возила пътували със строителни плоскости за компания в Австрия.

Наколко дни след залавянето на огромното количество представителите на федералната Агенция за битка с опиатите на Съединени американски щати (ДЕА) поздравиха българските митници.

От самото начало на следствието двамата иранци настояват, че са почтени.

Свързани вести Оправдаха иранци с дрога за 61.9 млн. лева в камионите Съединени американски щати хвалят митниците ни за удара с хероина
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР