Протестът на недоволните срещу мерките на правителството се премести пред

...
Протестът на недоволните срещу мерките на правителството се премести пред
Коментари Харесай

Протестиращи опитаха да влязат в Министерски съвет

Протестът на недоволните против ограниченията на държавното управление се реалокира пред Министерството на труда и обществената политика, заяви БНР.

Протестиращите смъкнаха на половина българското знаме, поставения на входа байрак на Европейския съюз е свален, а постройката е замервана с яйца и ябълки.

По-рано демонстрацията мина пред Министерството на здравеопазването, където за малко беше затворено придвижването на бул. " Мария Луиза " и " Стамболийски ".

Протестиращи против оповестените по-рано през днешния ден по-строги противоепидемични ограничения се пробваха да влязат в постройката на Министерския съвет, съобщи кореспондент на БНР.

След несполучливия опит да обхванат в постройката участниците в митинг се събраха пред входа на Народното събрание.

Преди това уредници на акцията приканиха хората от площада да вземат оставката на премиера, „ тъй като той не желае да я дава “.

„ Това, което желаят те да вършат по-скоро - да затворят страната, да унищожават страната, да банкрутират страната. Ние няма да го допуснем. Оставка! “, съобщи представител на митинга.

Протестиращите считат, че оповестените през днешния ден ограничавания обричат на гладна гибел хиляди българи, които бяха призовани също да се причислят към митинга.

Ще бъде импортиран и сигнал до Върховната касационна прокуратура против министъра на опазването на здравето поради наложената напролет карантина.

Гражданите бяха оповестили начален час на протестните дейности 10 часа, само че изказването на управляващите за налаганите от петък ограничавания изпревари събитието.

По-рано стачкуващите затвориха придвижването по бул. „ Дондуков “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР