Протестът на ГЕРБ се премести от триъгълника на властта пред

...
Протестът на ГЕРБ се премести от триъгълника на властта пред
Коментари Харесай

Протестът на ГЕРБ срещу задържането на Борисов стигна до Народното събрание

Протестът на ГЕРБ се реалокира от триъгълника на властта пред Министерство на вътрешните работи, след което доближи и до Народното събрание. Преди това шествието мина и около дома на премиера Кирил Петков, който се намира близо до Народното събрание. Шествието се предвожда от депутати на ГЕРБ-СДС и евродепутати от партията, осведоми.

В момента в пленарната зала е вътрешният министър Бойко Рашков, който взе участие в постоянния парламентарен надзор .

Народният представител Костадин Ангелов съобщи, че рейсовете с членове на ГЕРБ са спирани по пътя към митинга в София. "Ние сме под диктатурата на аления ботуш на Бойко Рашков, под диктатурата на канадския жител Кирил Петков ", съобщи той на стълбите пред парадния вход на Народно събрание.

Събитието се излъчва онлайн в профила на задържания водач на партията.



Протестът стартира в 9 часа пред постройката на Министерски съвет в София.

Членове и симпатизанти на партия ГЕРБ се събраха пред постройката на Министерския съвет в столицата, с цел да изразят поддръжка за водача си Бойко Борисов, който беше арестуван при профилирана полицейска интервенция късно нощес. Те упорстват Борисов да бъде освободен неотложно, обвинявайки управлението на Министерство на вътрешните работи в полицейски произвол, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малко преди 10 часа към митинга се причисли и парламентарната група на ГЕРБ, която дойде непосредствено от съвещанието в Народното събрание.

Движението по булевардите „ Дондуков “ и „ Цар Освободител “ беше блокирано, а пред постройката на Министерския съвет имаше ситуиран полицейски кордон.

"Ние си докарахме едни неуки хора от Харвард.

Тази страна я правихме ние, които живеем тук. Всичко е правено от нашите ръце, новата власт пристигна на готово. Тази безочливост към този момент минава всевъзможни граници ", съобщи някогашният министър на културата Вежди Рашидов.

"Една година Бойко Борисов върви по следствия и дава показания .

Едно доказателство против него няма ", сподели още той. На демонстрацията участват зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев, някогашният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, както и други представители на управлението на партията.

"Да допуснеш да бъде задържан водачът на опозицията е по-трудно да си го представиш, в сравнение с да бъде задържан министър-председателят. Гласът, който би трябвало да задава неуместни въпроси, който би трябвало да намира недостатъци на властта – в ареста.

Това народна власт ли е? Днес сме тук, с цел да покажем, че не ни е боязън.

Колкото повече ни удрят, толкоз по-силни и повече ще ставаме ", съобщи пред протестиращите заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според него вчерашният арест на някогашния министър председател Бойко Борисов, който прекара нощта в Главната дирекция „ Национална полиция “, е метод за кавга с опозицията. По думите му, Министерство на вътрешните работи се употребява за „ тънки политически сметки “ от страна на ръководещите.

"Просто Киро - върви си, брате .

Върви си с мир, че другояче ще стане ужасно. Върви си, просто Киро ", моли от своя страна Любен Дилов-син.

От партията неведнъж оповестиха, че става въпрос за "мирен митинг ". Триъгълникът на властта беше огласян от крясъци "Оставка ".

Рано тази заран деятели в поддръжка на Борисов се бяха събрали и пред Главна дирекция „ Национална полиция “ ,

където някогашният министър председател прекара нощта.

"Ако някой с някоя болна глава си е въобразил, че ще ни пречупят, желая да му кажа още рано сутринта, че е сбъркал ". Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, представен от.

"Ние не може да не защитим водача си. Ако някой болен мозък си фантазира, че може да корист с държавните институции, той е сбъркал ", сподели още Дончев и добави: "Познавам Бойко Борисов от над 10 години. Не имам вяра, че той може да е изнудвал който и да е. Тази интервенция има за цел да обезглави опозицията ".

Според националния координатор на ГЕРБ Никола Николов "това е спектакъл ,

проведен от Бойко Рашков и Кирил Петков с цел да прикрият своята цялостна беззащитност ".

"Цялата тази обстановка е неуместна. Връщаме се към 1945 година,

когато хиляди са били отвеждани от домовете си. Понеже не им харесва правосъдната система, остава да върнат Народния съд ". Това сподели другият зам.-председател на ГЕРБ Делян Добрев във връзка обиска и отвеждането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов късно нощес в Групово дело "Национална полиция ". Според Добрев с това задържане държавното управление на Кирил Петков цели да прикрие значими решения, свързани с военния спор в Украйна.

Задържането на Борисов е кулминационната точка на дълъг развой против ГЕРБ. Това съобщи пред NOVANEWS Цвета Караянчева. По думите ѝ случилото се е началото на потъпкването на демокрацията.

"Този развой стартира още през лятото на 2021 година, по време на изборите.

Тогава доста пъти сигнализирахме, че има наши симпатизанти и членове на партията, които бяха задържани и обискирани без причина. Това е кулминационната точка на един дълъг развой. Днес получаваме информация, че наши членове, които желаят да дойдат на митинга, са спирани от полицейски чиновници ", изясни тя.



Караянчева се обърна и към служителите на реда с апел.

"Пуснете тези хора да дойдат, ние няма да бъдем нападателни. Идваме да изкажем своята поддръжка към водача на ГЕРБ и към демокрацията, както и към това да не се разрешават повече такива арести ", сподели още тя.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР