Протестът е за морал, а младите хора показаха, че няма

...
Протестът е за морал, а младите хора показаха, че няма
Коментари Харесай

Румен Радев: Прегрупиранията в кабинета няма да върнат доверието на гражданите, когато няма морал в управлението

Протестът е за морал, а младежите демонстрираха, че няма да търпят униженията на незнанието, наглостта и на корупцията, съобщи в Пловдив президентът.

" Има нации без държавни управления, само че няма държавно управление без народ и няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати самичък пред огледалото. Страхът от разкриването на чудовищните злоупотреби на това ръководство, от възмездието, от пресичането на изборните операции е изцяло понятен, само че е окончателно просрочен, тъй като българите са към този момент на улицата ", съобщи пред публицисти в Пловдив президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали обещаните от премиера три министерски оставки в държавното управление ще потушат напрежението и митингите в страната.

Държавният глава беше безапелационен, че хората са на улицата и те няма да се приберат по домовете си, преди да видят оставките на държавното управление и на основния прокурор. По думите на Румен Радев, митингът не е обществен, не може да се назова и политически, а е честен. „ Той е за морала в ръководството, в политиката, за метода на ръководство на страната “, съобщи Румен Радев.

Президентът уточни, че естественият излаз на държавното управление е оставката му и никакви политически схеми и измами няма да го спасят. „ Докато чекмеджетата са цялостни и се пазят с револвери, до момента в който се пушат пури дружно по късни доби, няма по какъв начин да стане. Никакви прегрупирания не могат да върнат доверието, когато няма морал в едно ръководство “, безапелационен беше Румен Радев.

Президентът съобщи, че към този момент от всички се вижда, че основният прокурор е имал „ голям брой благоприятни условия и то с стоманени улики да разкрие големите злоупотреби на властта и партниращата й олигархия, само че вместо това той избра да ги брани “. Главният прокурор не се употребява с уважението на юристите и на съдиите, той не се употребява и с уважението на честните и честни прокурори, съобщи Румен Радев.

България се разсънва, българите са по улиците, скандират „ Мутри – вън! “, а младежите върнаха нашата вяра, тъй като демонстрираха ясно, че няма да търпят униженията на незнанието, на наглостта, на корупцията, означи президентът. Той добави, че точно младежите, които извадиха страната от апатията, осъзнават задачата на поколението си да приключат прехода, като изгонят мафията от властта и от прокуратурата.

В отговор на въпрос за служебното държавно управление с министър председател Огнян Герджиков президентът уточни, че не познава нито „ Шиши “, нито Доган, нито Божков. „ Друг е давал – в тази ситуация министър-председателят Борисов, големи публични поръчки за милиарди таман на „ Шиши “. Друг е пушил пури, различен е раздавал банки, не моето държавно управление. Така че, който е имал взимане предоставяне с целия този кръг в този момент ще би трябвало да си носи следствията “, съобщи Румен Радев и уточни, че точно по тази причина хората стачкуват.

Президентът съобщи, че митингът на жителите е единственият метод да си върнем страната и достолепието “. Не може безнаказано да ни заблуждават, да ни лъжат, да ни манипулират и да ни крадат. Ние би трябвало да живеем със самочувствието на европейци, акцентира Румен Радев и добави, че почтени европейски жители не би трябвало да търпят сходен вид ръководство.

В Пловдив президентът се срещна с бакалаврите от компетентност „ Графичен дизайн и снимка “ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ и прегледа галерия с дипломните им планове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР