Протест затвори за около час пътя между Разград и Търговище.

...
Протест затвори за около час пътя между Разград и Търговище.
Коментари Харесай

Протест затвори за около час пътя между Разград и Търговище

Протест затвори за към час пътя сред Разград и Търговище. Хората от община Лозница упорстват за незабавен ремонт на пътната мрежа в региона. Заради големите дупки хората се оплакват, че постоянно ремонтират колите си.

Недоволните блокираха основния път сред Разград и Търговище на кръговото кръстовище, на което се пресича с второкласното трасе сред селата Дралфа, Чудомир и общинския център Лозница.

Именно то е най-проблемно, макар че е с значимо обществено и икономическо значение за района. Свързва община Лозница с Разград, както и прилежащите общини Търговище и Попово. Част е от направлението Плевен - Варна.

Пътят обаче ежедневно се употребява и от натоварен тежкотоварен трафик и аграрни машини, обслужващи селскостопанска индустрия в региона на Лозница. А положението му сега е определяно от хората като лунен пейзаж.

" Последните 4-5 години зейнаха доста огромни дупки. Проблемите идват от това, че си трошим колите окачвания, изкривени джанти, спукани гуми ", споделя Светлозар Галински.

От Агенция „ Пътна инфраструктура " дадоха отговор, че по предварителни оценки за ремонта на най-компрометираните близо 24 км от второкласния път ще са нужни към 23 млн. лева

В момента обаче няма подобен финансов запас и заради това се възнамерява преди въвеждането на зимното поддържане да се предприеме настоящ ремонт на настилката, с цел да се обезпечи безвредната проходимост на трасето през идните зимни месеци.

Вижте повече във видеото

Репортер: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР