Протест затвори възлово кръстовище в Бяла Слатина. Така служители на

...
Протест затвори възлово кръстовище в Бяла Слатина. Така служители на
Коментари Харесай

Служители от две агенции протестираха за по-високи заплати

Протест затвори основно кръстовище в Бяла Слатина. Така чиновници на 2 изпълнителни организации – за битка с градушките и риболовство и аквакултури, показаха недоволството си. Хората, които пристигнаха от цяла Северозападна България настояват, че възнагражденията им са мизерно дребни и желаят нарастване на заплатите в размер най-малко на 15 %.

Горе-долу сред 10 и 17 лв. дневно остават на хората, които работят на площадката за битка с градушките в село Бърдарски геран след удръжките и откакто си платят сметките.

Деян Митев е един от дребното млади чиновници.

„ Заплатата е доста дребна. Обучението е ужасно доста. Няма място за неточности. Един експерт почти, с цел да се построи като хората, си трябват 3 години. През това време ученето си е натоварващо, изисква се доста концентриране, а заплатата изобщо не е мотивираща ”, съобщи Деян Митев.

Това е повода множеството чиновниците да са работещи пенсионери или заработват в допълнение.

„ Ние сме 3-членно семейство. Аз единствено съм на работа. Не намеря ли нещо часпром плюс заплатата, просто парите не стигат ”, съобщи Васил Маринов, ракетострелец.

В другите организации хората са получили нарастване, само че за Борба с градушките и Рибарство и аквакултури няма от предходната година.

„ Как може на едни от организациите да се дадат тези 15 %, а единствено на нас и на ИАРА да не се дадат?! ”, разяснява Никола Попов.

Затова протестиращите от областите Видин, Монтана, Враца и Плевен стопираха трафика на тирове към и от ферибота Оряхово – Бекет и „ Дунав мост ” 2 за 1 час.

Протестиращите бяха подкрепени и от земеделците в района.

Милчо Данов е един от тях и счита, че заплатите са засегнатост и насмешка към хората, които пазят посевите от градушки.

„ Всички желаят да са европейци. Всеки естествен човек дано да си отговори със 700 лв. какъв европеец е. Всички ръководещи вървят всеки ден в чужбина. Нека със 700 лв. да отидат във всяка една столица в Европа и да се почувстват европейци ”, сподели Милчо Данов.

Недоволните обявиха, че протестните им дейности ще продължат до момента в който настояването им за почтено трудово заплащане не бъде задоволено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР