Протест заради лошото състояние на пътищата в Разградско. Жителите на

...
Протест заради лошото състояние на пътищата в Разградско. Жителите на
Коментари Харесай

Жители на села в Разградско излязоха на протест заради лоши пътища

Протест поради неприятното положение на пътищата в Разградско. Жителите на четири села блокираха за към половин час правата от село Бисерци към Кубрат, която е осеяна с дълбоки и рискови дупки.

Хората упорстват за неотложен ремонт на републиканския път Сливо поле - Кубрат, какъвто не е юридически от 50 години.

Снимка: btvnovinite.bg

Жителите на селата Бисерци, Божурово, Звънарци и Юпер на процедура са откъснати от света. Нямат публичен превоз, защото рейсовете отхвърлят да пътуват по разрушените пътища. Снабдителите също не желаят да зареждат магазините, тъй като чупят колите си.

Жители на с. Бисерци описват, че 10-минутният път до Кубрат действително се взима за половин час. Дупките са на всички места и няма по какъв начин да се заобиколят.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на село Бисерци Алиш Арифов поддържа недоволството на съселяните си. Това е най-краткият път до Русе, само че е невероятно да се употребява. Налага се да се обикаля през Тутракан, което удължава маршрута с най-малко 20 км.

„ Този сектор е 12 км и до момента трябваше да се направи нещо “, сподели Арифов.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на община Кубрат Алкин Неби също се включи в митинга като жител. „ Ако се наложи да се окаже незабавна здравна помощ на човек от Звънарци да вземем за пример, по какъв начин ще го транспортират. Не дай си Боже да стане пожар, всякаква връзка е прекратена “, разяснява Алкин Неби.

Снимка: btvnovinite.bg

От Пътната организация са почнали ремонт преди три месеца, само че са го спрели. Оттам изясняват, че парите са свършили и не знаят по кое време ще продължат. Жителите на четирите села са безапелационни, че в случай че до месец няма действителни действия, ще излязат още веднъж на митинг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР