Протест за справедлива присъда организира пред Съдебната палата в Пловдив

...
Протест за справедлива присъда организира пред Съдебната палата в Пловдив
Коментари Харесай

Бащата на загиналия Тодор търси възмездие!

 Протест за обективна присъда провежда пред Съдебната палата в Пловдив татко, изгубил в злополука единственото си дете. Той ще бъде от 8,00 часа на 22 юни. За същата дата е планувано делото против Петър Маринашки, отговорен за зверската злополука край Стамболийски, в която починаха 17 и 16-годишните Виктор Василев и Тодор Бараков.

Колата се вряза в крайпътно дърво наоколо до бензиностанцията на село Кадиево. Бащата на починалия Тодор търси отмъщение и се възмущава, че виновникът за тежката злополука е на независимост, пуснат против гаранция от 2000 лв. и даже разправя из града, че ще получи условна присъда, защото има мощен юрист. 

Бащата Тодор Бараков описа за Plovdiv24.bg , че чака поддръжката на хора от цяла България, които имат сходни претенции.  

Фрапираща детайлност по случая е, че водачът е бил напушен с марихуана. По думите на бащата, неочакван е фактът, че полевият тест за опиати, който служител на реда от Стамболийски е направил на водача след злополуката, е бил негативен. Докато Петър бил още в ареста, адвокатката на Бараков – Антоанета Николова, поискала кръвна проба.

Във ВМА я изследвали и резултатът бил позитивен за марихуана. По тази причина и в обвинителния акт против Маринашки е записано, че той е нарушил Закона за придвижване и след приложимост на дрога по несъобразителност е предизвикал гибелта на Тодор и Виктор.

Знае се също, че виновникът за злополуката Петър Маринашки е бил фен на дрифта и в злощастния ден също е опитал да покаже уменията си, твърди още бащата на починалия Тодор.

Тодор Бараков-старши, който отдавна живее във Франция, е направил и петиция, в която са се подписали над 2000 българи, намиращи се в разнообразни краища по света, с искане делото да бъде гледано под специфичен контрол. За това към този момент имало предписание на основния прокурор Гешев, сподели Бараков.

Най-скандалното изказване на бащата, изгубил сина си, е че проверяващият злополуката служител на реда Михаил Михов прикрива елементи по случая и с това пречи на следствието за същинските аргументи за тежкия случай. Любопитен е и фактът, че същият този служител на реда Михов е разследвал и злополуката на Околовръстния път на Пловдив, при която починаха трима души точно на Великден.

Бащата счита, че има негледани записи от видеокамери. Заедно със бранителя си той е подал тъжба до някогашния към този момент вътрешен министър Христо Терзийски против дейностите на въпросния служител на реда от Стамболийски, който незабавно след злополуката е тествал Маринашки и отчел негативна проба за опиати. В същата тъжба е посочено, че на бензиностанцията на Кадиево е имало 12 камери. Разследващите били иззели записите от 11, а тъкмо от тази, която гледала към дървото, не поискали записа. На притежателя на обекта обяснили, че е с неприятно качество, по тази причина не им е нужна. Жалбата им е препратена до прокуратурата.

Бащата останал безпределно сюрпризиран и когато научил, че са видели Маринашки да кара единствено ден откакто е напуснал ареста. По-късно се убедил с очите си, че това е по този начин. След като вдигнал звук в медиите, прокуратурата разпоредила да бъде отнета книжката на Петър.

Тодор Бараков твърди още, че оживелите очевидци съмнително мълчат и не желаят да споделят детайлности. Всичко това, несъмнено, предстои на доказване от профилираните органи.

Най-наглото е, че Петър Маринашки също е подал тъжба до прокуратурата против Тодор Бараков. Оплаква се, че се изнасят детайлности от следствието в обществените мрежи. " Гротескно и нахално - Петър Маринашки, който аргументи гибелта на Тошко, стана жалбоподател до прокуратурата. Счита,че аз би трябвало да нося наказателна отговорност за обществените ми старания истината за касапницата, която той направи в с.Кадиево на 11.11.2020 година, да излезе нескрито.

Със своето държание и изявления в общественото пространство, както и сезирането на способените органи, по планувания в закона ред, съм изразявал обществено своето персонално субективно отношение към нещастието със гибелта на детето ми, породена от Петър Маринашки, неотнетата му брошура, откакто е предизвикал тежко ПТП, с два смъртни случая и леката му мярка за неотклонение, която не беше изменена, даже откакто се откри опиат в кръвта му.

Това мое право е обезпечено от Конституцията на Република България.

Не по този начин обаче счита този, който погуби живота на детето ми! Този, който, без боязън и срам, се качи зад кормилото, незабавно след като​ беше освободен от ареста и погребенията на Тошко и Виктор още не бяха направени!

Този, който надменно погази всевъзможни нравствени правила, изискващи да се държи съответно, след нещастията, които аргументи на голям брой почернени родители и близки на двете деца! ", това написа почерненият татко в мрежата. 

В следствие от прокуратурата са решили, че няма данни за формиране на досъдебно произвеждане против Тодор Бараков.

" Никой не би трябвало да е безразличен, тъй като проблемите, които засегнахме, нямат териториални лимити. Показването обективно на същинското лице на нещастието, оказва помощ в общата битка против негативните житейски рефлекси, които тя поражда! Още един път благодаря на всички, които застанаха до мен! Аз ще продължа да се боря, в памет на детето ми! За по-малко почернени фамилии и дамгосани с чудовищна болежка ориси! Разчитам и имам вяра, че ще ме подкрепяте! " написа бащата в обществената мрежа, очаквайки обективна присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР