Протест за спасяването на плаж Делфин организират нудисти и къмпингари

...
Протест за спасяването на плаж Делфин организират нудисти и къмпингари
Коментари Харесай

Нудисти и къмпингари излизат на протест за плаж "Делфин"

Протест за спасяването на плаж " Делфин " провеждат нудисти и къмпингари пред Министерство на туризма през днешния ден в 17.30 часа. Това е един от последните диви плажове по Южното Черноморие, който е и най-стария нудистки плаж.

Основното искане на протестиращите е да бъде преустановен договорът с новия наемател на плажа поради нарушавания на контракта и поради закононарушенията, които той извърши до момента в който приготвяше плажа за летния сезон.

Това лято наемателят е създавал проблеми на плажуващите, като ги снима с камери, а няколко туристи даже бяха санкционирани за това, че се разхождат голи, настояват плажуващите. Те изясняват, че им е бил забраняван достъп по цялата плажна линия, което опонира на законите.

Протестът е разгласен във фейсбук за сряда, 20 септември в 17.30 часа.

" Каним всички съпричастни към проблемите на плаж " Делфин " да потвърдим желанието ни да бъдат спрени закононарушенията на наемателя компания " Тйва Интернешанъл " да бъде спряно ограничението на гражданските ни права и свободи и да бъдат спрени своеволията и безхаберието на Министерството на туризма. Да потвърдим настояванията ни да бъде преустановен контракта за наем и " Делфин " да бъде разгласен за плаж за природосъобразен туризъм. " пишат уредниците.

Те приканват участниците да си носят писма в транспарантни бутилки с текст " Върнете плаж " Делфин " на хората! " и " Плаж " Делфин " - плаж за природосъобразен туризъм! ", които да оставят пред Министерството на туризма. " Удовлетворяването на настояванията ни са единствения метод да се спре потъпкването на гражданските ни права и да се предотврати доунищожаването на природата в този непосредствен до сърцата ни дребен плаж в парк Странджа. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР