Протест срещу войната в Украйна се провежда на площад „Централен”.

...
Протест срещу войната в Украйна се провежда на площад „Централен”.
Коментари Харесай

Украинци в Пловдив към Путин: Ако е останало нещо човешко в теб - спри тази война!

Протест против войната в Украйна се организира на площад „ Централен”. Над 100 души са се събрали в центъра на Пловдив, с цел да изразят своята позиция и да поддържат украинския народ. Те се обърнаха и към Путин:

„ Ако е останало нещо човешко в теб – стой тази война”.

Чуваха се и възгласи „ Слава Украйна” и „ Stop Putin”.

На площада има както украинци, живеещи в Пловдив, по този начин и бягащи от войната, които са се открили под тепетата. Сред тях е Любов Лупошанска, която е пристигнала в България с детето и майка си. Баща й и брачният партньор й се бият против съветската войска край Киев.



„ Много тежко пътувахме, като имаше бомбандировки около нас. Путин ни атакува, тъй като вижда опасност в Украйна, която е в стопански напредък. Днес сме ние, на следващия ден е някой различен. Но Путин би трябвало да знае, че ние сме бойци и ще отстояваме нашата свобода”, сподели Лупошанска. Тя съобщи, че желае час по-скоро да се прибере в Украйна, само че когато обстановката е по-сигурна а нейното дете.

На площада има и доста българи, които са пристигнали да поддържат украинския народ. Всички дружно се помолиха с „ Отче нас”, като възпламениха свещи и развяха украински флагове.

Хората прибавиха, че са загрижени и за младите съветски бойци, които умират на фронта поради болните упоритости на Путин



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР