Протест с искане за оставката на президента на Беларус Александър

...
Протест с искане за оставката на президента на Беларус Александър
Коментари Харесай

Протест в Украйна с искане президентът на Беларус да подаде оставка

Протест с искане за оставката на президента на Беларус Александър Лукашенко се организира пред посолството на Беларус в украинската столица Киев, а по-късно стачкуващите проведоха шествие до площад „ Независимост “.

В навечерието на годишнината от президентските избори в Беларус протестен протест в поддръжка на беларуската съпротива се състоя и във Варшава, където хиляди представители на беларуската общественост в Полша и локални деятели минаха по централните улици на Варшава около посолствата на Съединени американски щати и Русия до задачата на Беларус.

Днес се навършва една година от изборите в Беларус, които Александър Лукашенко завоюва за шести следващ път.

Опозицията разгласи, че резултатите от вота са манипулирани и стартира многомесечни митинги, които бяха потушени с всеобщи арести и правосъдни каузи против участниците в тях.

Отношенията сред Беларус и западните страни след изборите внезапно се утежниха, след което Европейския съюз, Англия, Съединените щати, Канада и редица други страни вкараха наказания против белоруски чиновници и предприятия, обвинявайки Минск в нарушавания на изборите и в потъпкване на правата на индивида.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР