Протест пред Съдебната палата в София, след като съдът пусна

...
Протест пред Съдебната палата в София, след като съдът пусна
Коментари Харесай

Протест след пускането под гаранция на свекъра на намерената в куфар Евгения

Протест пред Съдебната палата в София, откакто съдът пусна под гаранция свекърът на убитата и открита в куфар Евгения, оповестява Нова телевизия. Преди по-малко от месец Софийския градски съд постанови пожизнен затвор за него и синът му. Но от през днешния ден той е свободен човек против 5000 лв.. 

20 дни след като Софийския градски съд призна Орлин Владимиров за отговорен, за това че е умъртвил съзнателно брачната половинка си Евгения по изключително непосилен метод - посредством удушаване. А баща му Пламен е оказвал препоръки и помощ и е укрил тялото на Евгения, апелативните съдии решиха - Пламен Владимиров да бъде пуснат под парична гаранция от 5000 лв..

" По отношение на Пламен Владимиров е налице презумпцията за невиновност. Тоест, че той не е наказан с влезнала в действие присъда и по този начин би трябвало да бъде третиран ", заяви Димитър Марковски, юрист на Пламен Владимиров.

Съдът показва, че Владиморв имал изрядно процесуално държание. " Софийският апелативен съд е взел под внимание здравословното положение на Пламен Владимиров, за което има значителни медицински документи ", добави той. 

Според отчетите по делото някогашният чиновник на ДАНС е давал инструкции на сина си за това по какъв начин да убие Евгения и по какъв начин да прикрие случилото се. След убийството ѝ, татко и наследник я оповестиха за търсене. Месец я търсиха, докато не се разбра, че тялото на младата жена е в куфар, пренебрегнат край хвостохранлището на Перник.

Решението на съда обаче е дефинитивно и Пламен Владимиров остава на независимост.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР