Протест пред кметството на столичния район Младост. Граждани недоволстват от

...
Протест пред кметството на столичния район Младост. Граждани недоволстват от
Коментари Харесай

Граждани недоволстват как е арестуван кмета на Младост

Протест пред кметството на столичния регион " Младост " . Граждани недоволстват от метода на арест на кмета Десислава Иванчева. Тя бе арестувана през вчерашния ден за приемане на подкупа, а карцерът е осъществен на бул. " Васил Левски " в центъра на София, тъкмо против Спортната палата .

" Целият проблем е, че при случая с кв. " Младост " има съмнения измежду хората. Те не имат вяра какво тъкмо става . Имат съмнения по отношение на дейностите на съответния кмет ", разяснява пред Българска национална телевизия Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията. За него методът, по който се е случило всичко, е основало подозренията и към момента е мъчно да се каже, тъй като информацията е доста малко.

" Абсолютно спретната и нагласена акция, подхвърлени куфари. Това е неуместно. Как може някой да вози куфар с пари в багажника си на служебната кола. Тя е ходила на служебна среща в Столична община, не е обикновено това. Тя се бори година и половина със градежи и един безоблачен ден взема решение, че ще си носи куфар с пари в багажника ", изясни Диана Сивинова, ПР на регион " Младост ".

Сивинова няма информация по време на обиска през вчерашния ден, кои кабинети в общината са тествани, през днешния ден общината ще работи обикновено за жители .

" Определям случая като интензивно мероприятие. Убедени сме, че рушвет е даден, само че той е даден на високо равнище със напълно друга цел. Това е едно интензивно мероприятие за дискредитиране на законно определената кметица на регион " Младост ". Това са методите, които организират репресивните диктатури , да бъдат държани две дами с белезници 5 часа в центъра на София . Това е демонстративна акция , която цели затваряне на общината и премахване ", изясняват последователи.

 Изведоха Десислава Иванчева от Спортната палата
Изведоха Десислава Иванчева от Спортната палата

Кметът на Младост е упрекната за взимане на рушвет

" Случаят с кмета е доста специфичен. Там имаше невиждано гласоподаване след отстраняването на предходния кмет отново по съмнение в корупция. След отстраняването му, имаше голяма поддръжка, което беше гласоподаване против главните политически обединения. ГЕРБ загуби на тези избори. Имаше опълчване и последователи . Това, което сега се случва, основава съмнения. Много малко знаем какво действително става освен това задържане. Показателно е какъв брой малко информация има. Предстои да забележим има ли СРС, твърди се, че има, има ли показания на страната, която е дала ", добави Тихомир Безлов.

" Не мога да кажа към момента за този арест каква е истината , до момента в който не се произнесе следствието. Аз като член на инициативния комитет, който я издигна, свалихме доверието си от нея от дълго време , тъй като тя с работата си и дейностите си, потвърди, че не е правилен и почтен човек. За тези 2 години има няколко индикации, в които бяхме длъжни да свалим доверието си. Те са няколко - градежът на бл.70, тя подписа съглашение с вложителите. В " Младост " 4 пусна протокол към Столична да се продаде по 39.90 лв/кв.м. Имахме подозрения за корупция. Имаше неточни игри против зам.кмета Никола Вапцаров. Много са ", разяснява Кристияна Тодорова.

 Арестуваха кмета на столичния регион Обновена
Арестуваха кмета на столичния регион " Младост "

Над четири часа Десислава Иванчева заставам с белезници на ръцете в центъра на София

Автомобилът, с който е спряна кметицата Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова е длъжностен и е каран от доста хора , разяснява пред НоваТВ юрист Ирен Савова, която съставлява Петрова. Двете били в Столична община на улица " Московска ", имали и среща с юрист Върбан Върбанов, а колата в действителност не била заключена начело .

В служебният автомобил е имало и доста кашони цялостни с отпадъци, а е изваден тъкмо кашона с парите . Цялата акция е прекомерно показна и изцяло ненужно, смята юрист Савова. Петрова евентуално ще съди страната за нарушение на човешките права .

" Най-вероятно това ще се окаже доста звук за нищо. Клиентката ми счита, че това е метод да бъде отстранена госпожа Иванчева от поста. Изключително позорен беше методът , по който се отнесоха към тях, " добави Савова.

" Тези дами не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде юрист, с цел да им спомага за най-елементарни потребности . През цялото време клиентката ми плачеше от оскърбление, от това, че има наследник и майка, която гледа. Беше в много тежко положение. Викана е била и Бърза помощ ", разяснява Ирен Савова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР