Протест на ВМРО блокира движението през Кресненското дефиле днес. Причината

...
Протест на ВМРО блокира движението през Кресненското дефиле днес. Причината
Коментари Харесай

ВМРО блокира Кресненското дефиле заради искането за КСНС по темата Северна Македония

Протест на Вътрешна македонска революционна организация блокира придвижването през Кресненското дефиле през днешния ден. Причината за недоволството е настояването от премиера Кирил Петков президентът да свика КСНС и опасения от евнетуално рухване на българското несъгласие за договарянията за приемане в Европейски Съюз на Северна Македония. Заради неразрешения митинг в региона на Кресненското дефиле се образува огромно запушване, а от полицията споделиха че ще глобяват участниците в блокадата.

Движението в региона на Креснеското дефиле към този момент се възстановява. В обедните часове обаче, то беше извънредно натоварено. След като симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация спяха придвижването в региона на Кресна за 15 минути, те продължиха митинга с автоколона, която мина през цялото Креснеско дефиле със междинна скорост от 20-30 километра в час. Това докара до формиране на колони от коли и в двете направления, а както е известно от няколко седмици, в дефилето има ограничаване на скоростта до 50 км,

От Вътрешна македонска революционна организация пък обявиха, че това няма да е последната такава протестна акция, предизвестиха да се чакат нови, изненадващи блокади по пътищата и граничните пунктове.

Точно на обяд симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация излязоха на основен път Е 79 в региона на град Кресна.

Днес блокираме Кресна, по този начин предупредително към държавното управление, скърбя за усложненията, които ще се получат, само че в края на крайщата Македония е национална идея и за нея би трябвало да се вършат някакви жертви, в това число и неудобства на пътя. Това, което ни безпокои и ни тревожи е последните заявки, претенции на министър ръководителя, който настоя за привикване на съвещателен съвет по национална сигурност. Това за нас е готвеното изменничество. Ще се опитат да трансформират позицията в посока „ дано да ги пуснем да стартират договаряния, а след това в случай че такова, ще ги спрем “, съобщи Ангел Джамбазки.

Протестът на Вътрешна македонска революционна организация продължи посредством постепенно придвижване в колона по основен път Е-79 сред Кресна и Благоевград, а задачата беше да се затрудни оптимално придвижването. В обедните часове се образува колона от коли към 5-6 километра в региона сред село Ощава и град Кресна.

Блокирането на Кресненското дефиле е единствено първата стъпка от гражданското непокорство, което възнамерява Вътрешна македонска революционна организация. Освен пътища, ще бъдат блокирани и контролно-пропускателни пункове със Северна Македония.

От тук нататък започваме разнообразни блокади на разнообразни места. Няма да предизвестяваме, няма да търсим митинги на жълтите павета, най-малко за в този момент огромни, сподели Ангел Джамбазки.

Засиленият трафик през Креснеското дефиле стана причина и за няколко леки произшествия. При се удариха два автомобила и тир. Друг лидер пък. За благополучие случаите се разминаха без тежко потърпевши.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР