Протест на синдикат Пътно дело към КНСБ ще се проведе

...
Протест на синдикат Пътно дело към КНСБ ще се проведе
Коментари Харесай

КНСБ на протест на АМ „Хемус“, настояват за увеличение на заплатите в АПИ

Протест на профсъюз " Пътно дело " към КНСБ ще се организира от 11:00 часа, оповестиха от пресцентъра на синдиката. Той ще е под надпис " Достоен труд - почтено възнаграждение " и ще се състои на лявото пътно платно на автомагистрала " Хемус " в посока Варна - София -  непосредствено преди лява тунелна тръба на тунел " Топли дол ". Движението ще бъде затворено в двете посоки. 

Синдикатът упорства за нарастване на заплатите на работещите в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) с 20 % с Бюджет 2024. Ръководството на профсъюз " Пътно дело " - КНСБ и чиновниците на Агенция " Пътна инфраструктура " изпратиха декларация до министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, до министъра на финансите Асен Василев, както и до ръководителя на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, в която се показва, че са нужни 17 088 409 лв., с които ще се усилят работните заплати на 2417 чиновници в АПИ.

" Считаме, че подобрението на възнагражденията ще бъде израз на професионалното самопризнание към напъните и уговорката на нашия трудов колектив. Това ще поддържа мотивацията на чиновниците и ще способства за усъвършенстване на общата работна атмосфера ", написа в декларацията. Според профсъюз " Пътно дело " - КНСБ и чиновниците на АПИ нарастването на заплатите с 20 % съставлява заслужено самопризнание за непрекъснатия принос на чиновниците в постигането на задачите и дилемите на организацията.

От синдиката декларират в декларацията и своята подготвеност при непостигане на съответни резултати на декларираните претенции да провеждат и проведат протестни и протестни дейности в отбрана на своите почтени хонорари и условия на труд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР