Протест на работещите в сферата на културата, БНР, Държавна агенция

...
Протест на работещите в сферата на културата, БНР, Държавна агенция
Коментари Харесай

Общонационален протест на културните дейци навръх Деня на будителите

Протест на работещите в областта на културата, БНР, Държавна организация „ Архиви “ и Българска национална филмотека точно на Деня на Будителите.

Дейците на българската просвета в цялата страна излязоха с протестна декларация против унизително ниските по думите им хонорари на работещите в музеите, библиотеките, читалищата, музикално-сценичните изкуства, театрите, Българското национално радио, ДА “, Българската национална филмотека.

" За следващ път минималната работна заплата доближи възнагражденията на експертите в региона на културата. Организираме всеобщи протестни дейности във всички културни институти в страната. Подготвяме подписки за поддръжка на настояванията ни. Ще протестираме спокойно, само че и упорито – с лозунги и плакати. В дните на митинга ще ни намерите във всички български институти за просвета. Ще отворим още по-широко вратите им за всички, за които българската просвета, българската свяст към момента значат нещо. Ще ни познаете по отличителните протестни лентички на реверите. Призоваваме българската общност да ни поддържа настояванията ни за запазване и развиване на културата в България, за заслужен труд и почтени хонорари! ", написа в декларацията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР