Протест на превозвачи затрудни за кратко движението по североизточния Околовръстен

...
Протест на превозвачи затрудни за кратко движението по североизточния Околовръстен
Коментари Харесай

Протест на превозвачи затрудни движението по Околовръстното шосе на Ямбол

Протест на превозвачи затрудни за малко придвижването по североизточния Околовръстен път на Ямбол сред 11:30 и 12:00 часа.

Десетки тежкотоварни коли, камиони и рейсове от Ямбол, Сливен и Бургас започнаха да се събират от сутринта на паркинга до пътен възел Кабиле на автомагистрала " Тракия ". Превозвачите се отхвърлиха от първичното си желание да блокират придвижването по автомагистралата и пътя за граничен пункт " Лесово ".

Протестиращите потеглиха в петкилометрова колона, преминавайки през село Кабиле към Ямбол. По Околовръстния път в града придвижването бе затруднено за към половин час.

Протестиращите обявиха, че настояванията досега остават непроменени , макар вчерашната среща в Министерски съвет. " Единственото, което през вчерашния ден се случи, действителният прогрес е, че има разговор.

Нашите претенции си остават безусловно същите - неувеличаване на тол системата, както ценово, по този начин и нейния обсег, и унищожаване на 50 % от акциза ", сподели уредникът на митинга Теодор Тодоров.

Протестиращите от сектора споделиха също, че всеобщо компаниите сега банкрутират и има заплаха страната да остане без превоз и транспорти. " Много е мъчно, доста е мъчно и не знаем какъв брой време ще издържим по този начин, в случай че сме имали някакви буферни пари, те към този момент са свършили.

Увеличаването на тол системата ще докара до шоково повишаване на безусловно всичко ", добави притежателят на транспортна компания Николай Пантелеев. Превозвачите обявиха, че остават в протестна подготвеност , до момента в който настояванията им не бъдат чути.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР