Протест на хората от потопените карловски села. Те са недоволни

...
Протест на хората от потопените карловски села. Те са недоволни
Коментари Харесай

Протест на хората от потопените карловски села


Протест на хората от потопените карловски села. Те са недоволни от дейностите на страната и желаеха незабавна интервенция. Три месеца след наводнението за Михаил бедствието продължава - къщата му в Каравелово е влажна, а идва зима.

„ Общината почисти калта от улиците. Ако изринатият пясък коства милиони, ние с тия пари щяхме да построим половин ново село “, твърди Петков от с. Каравелово.

За Павлина помощта от страната е единствено на думи: „ Отказах се от фургон, да. Вътре е като някаква дупка. Вие го виждате, ето го какво е. Аз не знам някой би живял във фургон. Те ги сложиха, но ги употребяват за хранилища тези фургоните, никой не живее в тях! “.

Хората споделиха още, че се усещат изоставени и дружно с жителите на село Богдан и село Слатина затвориха за малко подбалканския път при разклона за село Московец.

„ Всеки дъжд води до ново срутване на пясък, сечта не е завършила в Балкана, живеем в стрес, че ще се случи същото злополучие “, разяснява и Ани Иванова от с. Каравелово.

Да се построи мост, тъй като единственият, който действа сега, е в трагично положение, приканват още хората. Община Карлово разгласява проекта за справяне с бедствието, за част от дейностите към този момент има финансиране, а за други – към момента се чакат спомагателни пари.

„ В рамките на месец декември ще бъде подложен краткотраен мост на река Татлъ дере в село Каравелово, ще бъде определен реализатор за детската градина и ще бъде оправено уличното осветяване “, сподели Емил Караиванов, кмет на Карлово.

От регионалната администрация в Пловдив обявиха, че проектът за възобновяване на общината, който ще отнеме най-малко година, е координиран с тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР