Протест на автобусните превозвачи се готви през декември. Сред проблемите

...
Протест на автобусните превозвачи се готви през декември. Сред проблемите
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи се готвят за протест през декември

Протест на автобусните превозвачи се готви през декември. Сред проблемите в сектора са нерегламентираният транспорт на пасажери, регламентът за тол таксите и субсидирането на бранша.

Вижте повече в директното включване на Боряна Черганова.

Магдалeна Милтенова - ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза: Десет месеца по-късно нито един от нашите проблеми не е решен. Основният камшик за сектора е нерегламентираният транспорт на пасажери. Това, което трябваше да се направи, е Законът за автомобилните транспорти да бъде променен. Към днешна дата той още не е финализиран. По отношение на криминализирането на нерегламентирания транспорт нищо не се реализира с административни ограничения към сегашния миг. В последна сметка положителните резултати към момента не са налице.
Тя разяснява и 7-процентното нарастване на цената на билетите.
Магдалeна Милтенова - ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза: 7% е прогнозната стойност, която е заложило Министерството на районното развиване и благоустройството, само че ние считаме, че нарастването ще бъде много по-сериозно изключително в едва обитаемоте места, където пътникопотокът е доста дребен.
Магдалена Милтенова сподели също, че митингът ще започва на 13 декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР