Протест и контрапротест пред екоминистреството, а поводът е среща между

...
Протест и контрапротест пред екоминистреството, а поводът е среща между
Коментари Харесай

Протести посрещнаха експерти от ЕК пред екоминистерството у нас

Протест и контрапротест пред екоминистреството, а мотивът е среща сред специалисти на Европейската комисия с представители на всички заинтригувани страни по проблемите с Натура 2000. Като резултат от тези срещи ще бъдат направени пътни карти, които ще подобрят използването на европейското законодателство по запазване на природата.

Преди да влязат на уговорената среща еврочиновниците бяха посрещнати от протестиращи. Едните непосредствено изрекоха пред тях своите опасения, че природата в България се унищожава, другите пък настояха, че вниманието към индивида и стопанската система е по-важно.
Георги Пиперков - член на БЛРС: Искаме да има един баланс, който сега е тотално изгубен поради псевдо екологични организации, които постановат рекет, които стопират инфраструктурните планове и унищожават стопанската система която така и така не е цветуща. Ние желаеме най-накрая да се чуе мнението и на хората, най-малко малко мислят за природата за това, което го е имало до в този момент, за остане по този начин и за нашите деца. Да не стават циментови корита, да не стават просто единствено реки с камъни.
В отговор шефът на Службата за отбрана на природата в екоминистреството изясни, че сега се работи за премахване на позволени грешки в Натура 2000, само че за нов обзор и смисъл не може да се приказва.
Мирослав Калугеров, шеф на Дирекция " Национална работа за отбрана на природата " към Министерство на околната среда и водите: Както знаете не се планува изменение на европейското законодателство във връзка с Натура 2000, ние се стремим към възстановяване на неговото използване. Т.е. да прилагаме законодателството вярно по този начин, че смисълът на Натура да бъде ясно разпознат от всеки и изгодите от Натура 2000 да бъдат осъзнати и употребявани.
Представители на протестиращите предадоха на евроекспертите отчети за активността на ВЕЦ-овете в страната и тяхното влияние върху природата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР