Протест е организиран срещу предложението за закриване на полицейския участък

...
Протест е организиран срещу предложението за закриване на полицейския участък
Коментари Харесай

Поради липса на престъпност - планират ли закриване на полицейския участък в Лесово

Протест е проведен против предлагането за закриване на полицейския сектор в ямболското село Лесово, предава тази заран бТВ.

Полицаите дават отговор за десетки обитаеми места по българо-турската граница. Местнита хора тъврдят, че са решени даже да блокират пътища. Заявяват, че ще се провеждат като живи вериги.

„ Никой не ме е уведомил, че полицейският сектор ще бъде закрит. Информацията стигна до мен импровизирано. След като се убедих, че това е по този начин, организирах няколко срещи и диалози с шефа на полицията в Ямбол и на регионалната дирекция “, разяснява кметът на селото Бившев.

„ Мотивите са, че в региона има ниска престъпност, само че това е в резултат на работата точно на органите на реда. Като се имат поради обаче мигрантският и инфлационният напън, ще се стигне до ескалация на престъпността. Какво ще вършим тогава “, пита се той.

„ Село Лесово дава отговор за нашето направление. Важно е хората да бъдат спокойни, някои от тях работят на смени и се връщат през нощта. Едно време имаше обири, убийства и палежи, само че с помощта на момчетата от полицията всичко това спря. Доволни сме, че живеем спокойно и безшумно “, показва и Христо Гечев, кмет на близкото село Гранитово.

„ На 15 км сме от границата. Миналата година единствено аз в селото съм хванал осем мигранти, а благодарение на полицията и другите хора – 20 “, сподели още той.

Местните хора се тормозят, някои от тях живеят сами, упорстват полицейският сектор да бъде непокътнат.

През селата минават и тираджии, които съгласно жителите на Лесово, карат и след използването на алкохол, а наличието на служителите на реда ги респектира.

От Министерството на вътрешните работи декларират, че все още желание за закриване на сектора няма.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР