Простреляният Тургай Сали почина в болницаКилърът гърмял от автомобил Камери

...
Простреляният Тургай Сали почина в болницаКилърът гърмял от автомобил Камери
Коментари Харесай

Арестуваха мексиканец за убийството в Хасково

Простреляният Тургай Сали умря в болница
Килърът гърмял от автомобил

Камери засекли придвижването на чужденеца

Полицията е задържала мексиканец за убийството на 33-годишния Тургай Сали от Хасково. Младият мъж беше прострелян час след среднощ на 13 февруари пред дома си. Сали, който е ММА играч и има бизнес с хранителни добавки, е бил опериран в болница в Пловдив, само че след денонощие е умрял. Малко преди този момент той е бил разпитан и е дал тъкмо изложение на убиеца.

Разследващи са открили, че е стреляно от кола. На мястото на убийството са били открити две гилзи диаметър 9/19, само че единствено един патрон е уцелил жертвата. Проектилът е бил изваден при интервенцията, той е бил в региона на таза.

Камерите в града са засекли придвижването на автомобила на килъра и по този начин проверяващите са стигнали до мексиканеца Виктор Омар, който е бил с испански паспорт. Той е влезнал в България през Северна Македония на 10 февруари. От Кърджали е наел автомобил, с който дошъл на 12 февруари в Хасково.

Чужденецът е следил дома на Тургай Сали преди стрелбата. Той е бил арестуван в 6.30 ч. в понеделник в хотел в София, малко преди да напусне страната. В стаята му са открити облеклата и маската, с които е бил сега на убийството. В автомобила му е открита гилза, идентична с тези на мястото на стрелбата. Иззет е биологичен материал.

Сред версиите са наркотрафик и любовна история
Убитият бил очевидец по дело за изтезанието на гръцки предприемач


Тургай дал показания за изтезанието на гръцкия милионер Янис Маркис (на снимката).

Полицията работи по всички вероятни версии за убийството на Тургай Сали. Между тях са трафик на опиати, любовна история, персонални връзки и възмездие. По неофициална информация жертвата е била очевидец по делото за убийството на гръцкия милионер Янис Маркис през 2018 година Преди две години за гибелта му доживотна присъда получи хасковският предприемач Серафим Райчев.

Брат му Милен, който участвал на изтезанието, влезе в затвор в южната ни съседка за 10 година Познати на Тургай настояват, че той е бил водач на единия от братята и е знаел детайлности за гибелта на Маркис, които е разказал на гръцките проверяващи. Възможно е това да му е коствало живота. Сали не е криминалнопроявен, само че около контактите си е бил прочут на полицията, настояват оттова. Той обаче не е получавал закани и не се е страхувал за живота си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР