Простреляха бивш премиер на Пакистан Имран Хан. Той е бил

...
Простреляха бивш премиер на Пакистан Имран Хан. Той е бил
Коментари Харесай

Простреляха бивш премиер на Пакистан

Простреляха някогашен министър председател на Пакистан Имран Хан. Той е бил улучен в крайници по-рано през днешния ден при пукотевица по неговия ескорт в източната част на страната, оповестява БНР. Няма заплаха за живота му. От партията му и президентът на страната жигосаха случая като " опит за ликвидиране ".

Загинал е един от симпатизантите на партията на Хан " Движение за правдивост ", ранените са шестима.

Протестната акция на някогашния водач мина през източната пакистанска провинция Пенджаб с последна точка - столицата Исламабад, само че не е ясно дали конвоят ще продължи пътя си. С тази акция Хан приканва за предварителни парламентарни избори, постоянните по проект би трябвало да се проведат следващата година.

От " Движение за правдивост " оповестиха, че един нападател е разкрил огън по конвоя му. Бившият пакистански министър председател е ранен в крайници и се лекува в болница в Лахор, няма заплаха за живота му. Към момента не е известно нищо за самоличността на нападателя, който е бил задържан на мястото на офанзивата.

През април тази година 70-годишният Имран Хан беше свален от поста, откакто Народното събрание гласоподава избор на съмнение. Миналия месец изборната комисия го лиши от право да заема изборни длъжности в продължение на пет години поради обвинявания в корупция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР