Просторна, чиста и почти напълно прозрачна, необичайна нова обществена тоалетна

...
Просторна, чиста и почти напълно прозрачна, необичайна нова обществена тоалетна
Коментари Харесай

Прозрачна обществена тоалетна изникна в токийски парк

Просторна, чиста и съвсем изцяло транспарантна, необикновена нова социална тоалетна се появи в парк в - само че за благополучие стените стават непрозрачни, когато заключите вратата.
Когато не се употребяват, трите стилни отсека са полупрозрачни, с лилаво стъкло за мъже и розово за дами, както и оборудваното с жълти стъкла поделение, което е оборудвано за преобличане на бебета.
Стените се поддържат транспарантни от електрически ток, преминаващ през тях. Заключването на вратата понижава тока, осигурявайки самота за ползващите, т.е. няма заплаха при ненадейно прекъсване на тока който е вътре да бъде оголен.
Тоалетните са част от план на фондацията с идеална цел Nippon, която разпореди на редица от видни архитекти да премислят по какъв начин биха могли да наподобяват публични уреди, съобщи БГНЕС.
Прозрачните тоалетни в парка Йойоги Фукамачи са дело на архитекта Шигеру Бан, който желал да се оправи с няколко от най-големите терзания на хората по отношение на публичните тоалетни, сподели представителката на фондация Nippon Кана Саджи, съобщи организацията.
" Като вършим тоалетните транспарантни, можем да облекчим страховете на хората за тяхната непорочност, само че и във връзка с сигурността, тъй като можете да видите, че вътре няма никой прикрит ", сподели тя пред Франс прес.
Концепцията се хареса на най-малко една локална жителка, 41-годишна стопанка, която сподели, че й харесва какъв брой чисти са оборудванията, защото публичните тоалетни постоянно са „ тъмни и мръсни “.
А различен локален гражданин - Масатака Цучигами, на 55 години, сподели, че се доверява на технологията зад транспарантните стени и не се тормози, че внезапно стените ще станат транспарантни тъкмо сега, когато той е вътре. Според него даже това да се случело, „ няма да е толкоз неприятно - всички сме родени голи! ", съобщи още БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР