Проста техника за преодоляване на панически атакиПаникьосвате се, сърцето ви

...
Проста техника за преодоляване на панически атакиПаникьосвате се, сърцето ви
Коментари Харесай

Дишането прогонва страха

Проста техника за превъзмогване на под паника офанзиви

Паникьосвате се, сърцето ви стартира да бие по този начин, все едно, че ще изхвръкне, усещате болежка в гърдите, задушавате се, вие ви се свят и имате възприятието, че се наблюдавате някъде в профил. Нарича се паническа офанзива и въобще не е рядко срещан проблем.

Тези пристъпи не престават няколко минути, само че провокират мощни страхове. За да се сложи диагноза паническо разстройство би трябвало да са налице тежки пристъпи за най-малко месец. Тревожността, която се появява от разнообразни обстановки, може да се задълбочи до суматоха. Например невъзможността да стоите измежду тълпи (например в мола) ви пречи и да пътувате в метро, рейс, аероплан. Някои не излизат от вкъщи си. Ако сте склонни към тревога, имате два избора – да се отдадете на страха или да признаете, че става въпрос за паническа офанзива и да започнете работа, с цел да преодолеете казуса.

Изправете се против казуса

Не позволявайте страховете да ограбват живота ви, поемете надзор, опитвайте до момента в който не получите резултат. Всеки се сблъсква с житейски компликации, само че не всеки съумява да ги преодолее. За някои е по-трудно, съществува и боязън от слабостите. Психологическата поддръжка няма нищо общо с заболявания. Всеки в някакъв миг има потребност от опора. Работата на психолога е да ви поддържа в разрешаването на житейски обстановки, без да се намесва директно. Да даде подобаващи принадлежности за дадения вид човек, с цел да може той самичък да върви напред. Освен това множеството хора, които имат психологична болест, не търсят консултация. Мнозина пък се самодиагностицират. Посещаването на психическо консултиране не приказва за психологичен проблем. Ако търсите тази услуга, значи, че се грижите за себе си, че търсите поддръжка от експерт и желаете да измененията нещо в живота си. Ако човек успее да премине през паническо разстройство, сигурно ще израсне като персона. Духовното израстване е развой, в който се изправяте пред страховете си и ги трансформирате.

Дишането „ 4-7-8 “

Ако до мозъка не доближава О2, единствено след секунди се появява виене на свят и загуба на схващане. След 4-5 минути мозъкът стартира да се поврежда. Дишането е от първостепенно значение за мозъка и цялото ни тяло, от него зависи дали тялото е отпуснато, или с напрежение. Недостатъчното издишване, когато сме под стрес или боязън, натрупва въглероден диоксид в белия дроб. Когато стане прекалено много, води до мимолетно отравяне, зашеметяване, отмалялост и чувство за безсилие. Дихателните техники ни учат да оползотворяваме кислорода, да издишваме въглеродния диоксид, с цел да не се натравяме. Нищо комплицирано и мъчно, чиста биохимия. Затова, в случай че усетите, че се надига паническа офанзива, спрете там, където сте, и направете дихателната техника „ 4-7-8″: 4 секунди поемане през носа, 7 – задържане на дъха, 8 – издишване през устата. Повторете я 8 пъти и тогава реагирайте на протичащото се с внимание и успокоение.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР