Проруска партия, която води кампания срещу присъединяването на България към

...
Проруска партия, която води кампания срещу присъединяването на България към
Коментари Харесай

FT: Проруска партия разтърси българската политика; Костадинов - харизматичен 43-годишен учен

Проруска партия, която води акция против присъединението на България към еврото, се стреми да разклати политиката на страната посредством парламентарни избори, отразявайки възходящото отчаяние на гласоподавателите от корупционните кавги и политическите разногласия в София.

Под управлението на Костадин Костадинов, харизматичен 43-годишен учен, специализирал етнография, „ Възраждане “ порази българския електорат, откакто зае крайнодясна позиция, рутинно рециклирайки пропагандните линии на Кремъл и поставяйки под подозрение поддръжката на държавното управление за Украйна през нейната отбрана против съветската експанзия.

Докато проевропейските партии — Продължаваме промяната (PP-DB) и ГЕРБ — водеха в екзитполовете в неделя вечерта, десетгодишнотоВъзраждане, основано скоро след анексирането на Крим от Русия, е на път да завоюва задоволително гласове, с цел да заслужава включване в договарянията за сформиране на идващото държавно управление. Очаква се да завоюва 14 % от гласовете, съгласно екзитполовете, по отношение на 10 % в предварителното изследване през октомври и 5 % на изборите през 2021 година ПП-ДБ е малко по-напред с 25,6 на 100, следвана от ГЕРБ с 24,8 пункта, само че първата не е склонна да направи коалиция с главния си противник.

Предстоящото приемане на еврото в страната беше един от най-големите проблеми, защото българите гласоподаваха в неделя на петите избори в страната за две години. Подписка събра половин милион подписа в поддръжка на референдум за отсрочване на въвеждането на еврото с две десетилетия, число, което, в случай че бъде доказано, ще направи наложително държавното управление да организира гласоподаване.

„ Путин е изгубил известна известност, тъй че акцията не е проруска, а антизападна, само че това е другата страна на същата монета “, сподели Весела Чернева, откривател в Европейския съвет по външни връзки и някогашен държавен консултант по външните връзки политика.

„ Това е, което Кремъл прави другаде “, добави тя. „ Той сее комплициране, съмнение, повтаря мантрата за гибелта на запада – без значение от действителността на земята. “

Руската инвазия в Украйна предходната година задълбочи политическата неустойчивост в София, която беше подхранвана от свалянето на опетнения от корупция режим на консервативния министър председател Бойко Борисов на изборите през юли 2021 година

Костадинов, чийто известен прякор е Копейкин - отпратка към съветски дребни пари - закупи известност макар ясния си облик измежду гласоподавателите на марионетка на съветските ползи.

Източник: Financial Times
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР