Пропуски в сигурността на летище София, е установила тайна проверка

...
Пропуски в сигурността на летище София, е установила тайна проверка
Коментари Харесай

Тайна проверка на ЕС установи пропуски в сигурността на летище София

Пропуски в сигурността на летище София, е открила загадка инспекция на инспектори на Европейската комисия. Служители по сигурността са позволили неразрешени предмети при инспекцията на ръчния багаж с рентген, заяви.
Още по темата
Инспекторите са били в България сред 10 и 14 октомври. Подобни инспекции се вършат непрекъснато и на всички места в Европейски Съюз.

Вицепремиерът Христо Алексиев изпрати и писмо до управлението на летище София, в което декларира изрично, че е неприемливо да се прави компромис със сигурността на летището и напомня на концесионера, че според контракт има обвързване да поддържа и обезпечава високо равнище на сигурност на летището.

От Министерството на превоза са изпратили мнение до концесионера " Соф Кънект ", в което се споделя, че е неприемлив компромис със сигурността. Концесионерът има 8-дневен период за премахване, който изтича на 11 ноември. От летището оповестиха за bTV, че ще разясняват тогава.

Европейската комисия ще изготви финален отчет с разбор и изводи. В доста отрицателен сюжет, в случай че този отчет е негативен, може да се стигне до по-чести инспекции на летището, а в доста малко евентуален сюжет България и летище София могат да бъдат третирани като трета страна за европейската авиация.

На летището към този момент има чиновници от Мюнхен, които оказват помощ на своите сътрудници да работят по-добре с рентгена, тъй че да не се случват такива пропуски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР