Пропука се главният път, който води от Пловдив към Хисаря.

...
Пропука се главният път, който води от Пловдив към Хисаря.
Коментари Харесай

Три години след ремонт: Напука се главният път Пловдив - Хисаря

Пропука се основният път, който води от Пловдив към Хисаря. Големи фуги се отвориха по неотдавна асфалтираното трасе. Възложител беше Агенция „ Пътна инфраструктура “, защото трасето е част от републиканската мрежа.

Защо единствено три години след ремонт по пътя зейват фуги? Този въпрос си задава Иван Арапов, който всеки ден вози пасажери от Хисаря до Пловдив.

Според мен е проваляне. Щом люлее пътят, значи това е проваляне на почвата. Сега - какъв е материалът, от кое място е, нищо не мога да кажа ”, съобщи Иван Арапов, водач на рейс.

Участъкът е мощно претрупан, тъй като доста хора пътуват за работа до Пловдив и назад. А в почивните дни туристи от страната вървят на уикенд в Хисаря. По този път се стига и до Старосел.

Най-проблемна е 9-километровата права сред селата Дуванлии и Черничево. От две седмици служащи запълват пукнатините, които са и в двете платна на пътя, осведоми " Нова ".

Изпълнител на обекта е компанията „ Европейски пътища “. Оттам обявиха, че пропадането на пътя се дължи на геофизични процеси и съществуването на доста глина.

Потърсихме за коментар и пътната организация. Оттам дадоха отговор, че гаранционните ремонтни действия са за сметка на изпълнителя. Те са подхванати незабавно откакто са открити недостатъци по настилката от специалисти на Областно пътно ръководство –
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР