Промяната в образованието е необходимост, която среща широко съгласие. Когато

...
Промяната в образованието е необходимост, която среща широко съгласие. Когато
Коментари Харесай

ИТ милиардери създават училището на бъдещето

Промяната в образованието е нужда, която среща необятно единодушие. Когато обаче стане дума по какъв начин тъкмо да се промени образованието, тогава стартират и огромните различия. А времето минава, технологиите и промишленостите се развиват и имат все по-голяма потребност от фрагменти, които са подготвени съгласно новите трендове.

Роботи посрещнаха възпитаници в София за първия образователен ден (ВИДЕО)

ИТ секторът в целия свят е измежду тези, които имат най-вече проблеми поради остарелите просветителни системи. Затова на доста места по света софтуерните компании се "спасяват " сами със лични планове и начинания. ИТ милиардери от Силициевата котловина в Съединени американски щати мислят по-глобално и към този момент няколко години работят по учебното заведение на бъдещето, оповестява BusinessInsider. То се споделя AltSchool и ползва напълно нови способи, само че това не се харесва на всички родители. Оказва се, че образованието е много по-трудно предизвикателство даже и за най-богатите.

Коя е най-желаната специалност от учениците

5 мита, които ще попречват кариерата ви на програмисти

AltSchool стартира като план на Макс Вентила, някогашен топ чиновник на Гугъл. През 2013 година той напуща интернет колоса, с цел да осъществя визията си за бъдещето на образованието. Той даже получава 175 млн. $ финансиране от създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, фонда на Питър Тийл и още няколко огромни имена в Силициевата котловина.

В основата на AltSchool е софтуерът . Той се употребява от няколко учебни заведения в Калифорния и Ню Йорк, като екипът на AltSchool употребява учебните заведения като място за опити на нови функционалности в софтуера и нови способи на образование. Първоначално всичко върви добре, само че през миналата година стартират проблеми. Родители стартират да отписват децата си от AltSchool, обезпокоени, че децата им са се трансформирали в "опитни мишки ". В резултат към този момент няколко учебни заведения на AltSchool са затворили, а още три ще бъдат закрити в напролет на идната година.

Как в България 7-годишни деца се учат да програмират

Технологиите, които ще трансформират света до 2055 година

"Стигнахме до заключението, че AltSchool е единствено заслон за действителната цел на Макс - да създава програмен продукт и да го продава ", разяснява родител пред BusinessInsider, който е поискал анонимност. Мнението им като че ли е доказано от дейностите на AltSchool по-рано този месец. Тогава Вентила разгласи пред Bloomberg, че компанията му ще понижи броя на учебните заведения и ще се концентрира върху създаването на програмен продукт. Въпросният програмен продукт към този момент даже се употребява от четири частни учебни заведения и има проекти да бъде публикуван в още доста учебни заведения в Съединени американски щати в границите на идващите три до пет години.

На процедура AltSchool се трансформира в софтуерна компания , а не в учебно заведение. Това не се харесва на родителите, които заплащат по 27 000 $ на година. Дори формалните данни на AltSchool показват, че приблизително всеки клас губи по един до двама ученика годишно. Класовете са с сред 10 и 25 деца, а във всяко учебно заведение има сред 30 и 100 възпитаници общо.

Българинът, който чертае бъдещето на IT образованията

Училище за бъдещи водачи

Защо се стига до тук? Първоначалната концепция е учебното заведение да не наподобява като учебно заведение. Няма обичайни класни стаи с чинове. Децата са свободни да се разхождат, да седят на дивани, на пода. Всяко дете има таблет, посредством който учи и извършва поставените задания. След това качва резултатите в учебния сървър. Камери записват уроците и те могат да се гледат в следствие от учителите. В основата на всичко е персонализираното образование. Учителите рядко преподават на всички деца по едно и също време. Вместо това обръщат самостоятелно внимание на всеки възпитаник и се преценяват с характера, ползите и желанията.

AltSchool не крие, че всичко това изисква доста опити и точно по тази причина учебното заведение е пробно. През годините са тествани разнообразни комбинации от брой възпитаници, съответствие възпитаници по отношение на учители и даже промени в подредбата и оборудването на класните стаи.

Според недоволните родители обаче, AltSchool в последна сметка не е изпълнило обещанията. Те са очаквали, че децата им ще получават освен самостоятелен метод, само че и самостоятелни задания. Оказало се обаче, че в множеството случаи дилемите са били идентични за всички. Освен това се нараснал и броят на децата в обособен клас, което понижило времето за всеки възпитаник с учителите. Допълнителното време с учители пък почнало да се таксува.

Български деца могат да програмират роботи и да построят къща

Разбира се, не всички са недоволни. Други родители считат, че учебното заведение към момента се приспособява и измененията са за положително. Както постоянно, не всички деца се оправят добре, други пък се отличават. Логично, родителите на отличаващите се са удовлетворени. Фактът е, че даже и персонализираното образование в клас е комплициран метод, който може и да не е подобаващ за всички.

А също така не всички постоянно ще се "разбират " добре с технологиите и за тях по-интересни ще са напълно други способи и действия, в които ще демонстрират доста по-добри резултати. Проблемите на AltSchool демонстрират, че образованието е комплицирано предизвикателство и решаването му надалеч не е толкоз елементарно и не се изчерпва с смяна на ситуацията в учебно заведение и метода на учителите.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР