Промяната ще се случи тогава, когато в името на закона

...
Промяната ще се случи тогава, когато в името на закона
Коментари Харесай

Йотова за ареста на Борисов: Нямам основание да не вярвам на действията на правителството

„ Промяната ще се случи тогава, когато в името на закона се подхващат законови дейности . На този стадий нямам никакво съображение да нямам доверие на позицията на българското държавно управление и на министър-председателя. И той, и неговият заместител вицепремиерът и финансов министър Асен Василев твърдо застанаха зад полицейската акция.

Смятам, че този сюжет ще има продължение, и се надявам както българската прокуратура, по този начин и Министерство на вътрешните работи да изпълнят своите задължения и да бъдат на страната на закона. Има най-малко три учредения за тази акция съгласно изпълнителната власт - загубата на близо половин милиард от хазарт, одитен отчет на финансовото министерство, който следва да забележим, и сигналите за злоупотреби с европейски средства “.

Това отговори вицепрезидентът Илияна Йотова на журналистически въпрос за мнението ѝ за ареста на някогашния Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и медийния консултант Севдалина Арнаудова, оповестиха от прессекретариата на президента.
 
Йотова разяснява, че дълги години замитани под килима проблеми през днешния ден още веднъж слагат България под прицела на Европейската прокуратура. „ Оказа се, че всички механизми за господство на закона имат своите учредения “, уточни вицепрезидентът.
 
Илияна Йотова разяснява и войната в Украйна и бежанската рецесия. „ Вярвам на министъра на стопанската система, че все още българско оръжие не се изнася за Украйна “ , акцентира тя в отговор на журналистически въпрос.

Вицепрезидентът чака България да направи своя проект за справяне с следствията от невижданата за Европа бежанска рецесия, който би трябвало да осъвремени евродирективата от 2001 година за краткотрайна протекция, защото текстове в нея към този момент са мъчно използвани. Йотова е безапелационна, че България би трябвало да изиска в допълнение финансиране като една от страните, върху които пада главната тежест на бежанския поток.

„ Европейска комисия ще отпусне към 420 млн. евро и една година повече от остарелия фонд за миграция. Необходимо е обаче да бъдат отпуснати и спомагателни суми. Средствата ще са нужни за заслон, здравна помощ, обучение, а евентуално и за обществени помощи съгласно директивата за краткотрайна протекция.

Всичко е въпрос на план след изработването на държавната стратегия. Можем да вземем най-хубавите образци от страни от Южна и Западна Европа, които сполучливо изготвиха такива стратегии по време на мигрантската рецесия през 2015 година “, съобщи вицепрезидентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР