Промяната на градовете-домакини на груповата фаза на финалите на купа

...
Промяната на градовете-домакини на груповата фаза на финалите на купа
Коментари Харесай

Давид Ферер е новият турнирен директор на купа „Дейвис“


Промяната на градовете-домакини на груповата фаза на финалите на купа „Дейвис“ няма да е единствената значима пормяна в шампионата през тази година. Испанското издание Marca оповестява, че от 1 юли Давид Ферер ще заеме поста на турнирен шеф, замествайки Алберт Коста. Миналата година Коста бе заместен от Фернандо Вердаско, защото нямаше опция да извършва отговорностите си заради персонални аргументи, а в този момент се отдръпва дефинитивно от поста.

Това е много любопитно дежа-вю, защото Коста бе шеф на ATP 500 шампионата в Барселона в продължение на 11 години, преди да бъде завещан точно от Ферер през септември 2019 година Бившият №3 в света в продължение на доста години бе съществена фигура в националния тим на Испания, като изигра 28 мача за купа „Дейвис“, в които записа 23 победи, и три пъти завоюва купата в конкуренцията (2008, 2009, 2011).

„Много съм разчувствуван от това, което следва. Купа „Дейвис“ е неповторим шампионат. Като състезател постоянно очакваш тази конкуренция с неспокойствие поради нейните обичаи и смисъла, което има за всички фенове на тениса. Със съотборниците ти прекарвате дружно цяла седмица, в които играете за достойнството на страната си. Чувството е доста особено, а атмосферата по трибуните постоянно е уникална“ – разяснява Ферер.

Финалистът на Ролан Гарос за 2013 година ще бъде публично показан като турнирен шеф през септември в родния си град Валенсия, който е един от домакините на груповата фаза дружно с Хамбург, Глазгоу и Болоня. Именно там ще играе отборът на Испания, който е в група B дружно с отборите на Сърбия, Канада и Южна Корея.

От информацията на Marca излиза наяве също, че шампионатът ще има и нов заместник-директор. Това е някогашният №18 Франсиско „Пато“ Клавет.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР