Промяна в начина на работа с огромни последици за глобалния

...
Промяна в начина на работа с огромни последици за глобалния
Коментари Харесай

Решението, което можеше да унищожи крипто индустрията

Промяна в метода на работа с големи последствия за световния пазар на виртуални валути и цифрови активи е била препоръчана на крипто борсата Coinbase от американските регулатори, само че след отхвърли на платформата да спре търговията с всичко, друго от биткойн, в този момент двете страни водят борба в съда. За целия сюжет описа пред FT изпълнителният шеф на компанията Браян Армстронг.

Контекст : През юни Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) стартира правосъдно дело против Coinbase - една от най-големите платформи за търговия с крипто в света.

Според SEC Coinbase е работила нелегално и е търгувала с 13 типа крипто активи, които са нерегистрирани скъпи бумаги. Сред тях са известни имена като Solana, Cardano и Polygon.
 Криптогигантът Binance стартира борба
Криптогигантът Binance стартира борба " на живот и гибел " с US регулаторите

Binance.US спря да работи с долари на фона на риск от запор, вложителите изтеглиха милиони

Ръководството на регулатора съпоставя крипто бранша с Дивия Запад и е на мнение, че удря по доверието в Съединени американски щати като капиталова дестинация. Атакуваните от SEC компании на собствен ред приказват за превишаване на пълномощията и корист с неразбираемо дефинирани правила и регулации.

Детайли : Според Армстронг влизането на разногласието в правосъдна фаза е било без конкуренция: " Да делистнем всички останали активи отвън биткойн - деяние, което, прочее, не дава отговор на написаното в закона, на процедура означаваше да сложим завършек на крипто промишлеността в Съединени американски щати ".

Разказът звучи изцяло правдоподобно, тъй като шефът на SEC Гари Генслър в скорошно изявление за New York Magazine съобщи в прав текст, че за него всичко в крипто отвън биткойн са скъпи бумаги, " тъй като има хора зад тези крипто валути, които употребяват разнообразни сложни и в действителност непрозрачни механизми, само че на базово равнище се пробват да промотират токените си и да притеглят вложители ".
 Binance се споразумя с американските регулатори
Binance се споразумя с американските регулатори

Така беше избегнато замразяването на активи

Биткойн в тази ситуация е изключение поради произхода си с всички мистификации към разработчика с псевдоним Сатоши Накамото, чиято идентичност и до през днешния ден не е доказана.

От друга страна : От SEC отхвърлиха пред FT да са отправяли публично искане към Coinbase да търгува единствено с биткойн. В същото време, обаче, означиха, че " в хода на следствието нашите чиновници може да са споделили вижданията си във връзка с това какво държание би довело до въпроси от страна на комисията във връзка със законодателството за скъпите бумаги ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР