Променливото време често се превръща в предпоставка за бързо разпространение

...
Променливото време често се превръща в предпоставка за бързо разпространение
Коментари Харесай

Гриповете, вирусите и как да се предпазим от тях през студените месеци

Променливото време постоянно се трансформира в причина за бързо разпространяване на грипни вируси. Въпреки че към момента не сме в зараза, вероятността да се разболеем е много огромна. Особено в случай че не знаем по какъв начин вярно да се предпазваме от болестите, които са на всички места към нас.

Ето няколко неточности, които позволяваме, и няколко елементарни правила, които ще ни подсигуряват по-добра хигиена и по-сигурна преграда от вирусите.

Ръцете

Винаги, когато имаме тази опция, би трябвало да мием ръцете си с топла вода и сапун. Най-вече преди хранене и откакто сме употребявали градски превоз.

Ако някой е кихнал или се е изкашлял в ръцете си, след което се е хванал за дръжката в метрото, която и ние сме докоснали, вирусите могат да живеят по повърхността на кожата цяло денонощие.

Антибактериалните гелове може да ни наподобяват добра опция за хигиена когато и да е, само че истината е, че с тях може единствено да разпространим вирусите по кожата, тъй като се слепват с консистенцията на продукта.

Горещата вода унищожава вирусите за 20 секунди, а на гела са му нужни цели четири минути, които едва ли отделяме в триене и разнасяне.

На разстояние

Ако работим в офис, евентуално не е по никакъв начин прелестно, когато някой сътрудник се разболее. Само си представяме по какъв начин вирусите летят на всички места към нас и нищо не можем да създадем.

Малките частици се популяризират във въздуха на разстояние от преносителя на болестта. И освен това - те могат да живеят към нас с часове. Колкото е по-студено, толкоз по-дълго устоят.

За да избегне опцията да се заразим по въздушно-капков път, би трябвало да поддържаме отдалеченост от най-малко два метра със инфектирания. Така понижаваме риска от поемане на вируса. Ако някой към нас кихне или се изкашля, би трябвало да издишаме постепенно през носа, до момента в който се отдалечаваме на разстояние.

Лични движимости

Необходимо е да сведем до най-малко шерването на движимости като писалки в офиса да вземем за пример. Така понижаваме съществено и опцията да се заразим от някой болен, изпозлвал я преди нас.

Изолация

Ако има член от фамилията ни, който е болен, то би трябвало да стоим надалеч от него в границите на два-три дни. Това е интервалът, в който е най-голяма вероятността и ние да се заразим. Тъй като децата се разболяват най-често, значимо е да бъдат ваксинирани в точния момент, с цел да не заразят и останалите към тях, написа Daily Mail.

Сън

Той е от значително значение за нашето здраве и опцията на организма да се бори с вирусите. Тези, които спят по седем-осем часа на нощ, реагират по-добре на имунизациите от останалите, които са все недоспали.

Затова е доста значимо през студените месеци да си набираме задоволително количество сън. По този метод тялото ни има нужните сили, с цел да се бори с атакуващите го болести. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР