Промените в Закона за устройство на територията (ЗУТ), няма да

...
Промените в Закона за устройство на територията (ЗУТ), няма да
Коментари Харесай

Строителните предприемачи: Промените в ЗУТ няма да защитят обществения интерес

Промените в Закона за устройство на територията (ЗУТ), няма да доведат до отбрана на публичния интерес и понижаване на напрежението в сектора . Създава се усещане, че са лобистки и политизирани. Проблемите в бранша са кардинални и имат потребност от съществени решения, а не от редактиране на избрани членове от закона. Това е мнението на Националната асоциация на строителните бизнесмени (НАСП) за измененията в Закона за устройство на територията.

В публичен интерес е подобряването на благосъстоянието на жителите , което може да стане със основаване на повече продукция, обезпечаване на работни места и внасяне на доходи в държавния бюджет . Административната тежест затруднява тези процеси. По-голямото предложение на пазара води и до понижаване цената на крайния артикул, което ще направи жилищата по-достъпни за популацията, безапелационни са строителните бизнесмени.
 Президентът върна с несъгласие измененията в Закон за устройство на територията
Президентът върна с несъгласие измененията в Закон за устройство на територията

Новата разпоредба създавала предпоставки за ограничение на правата на разнообразни субекти

Закон за устройство на територията урежда връзките сред участниците в строителния развой в един от дребното останали работещи браншове от действителното произвеждане в страната . Сектор, който основава артикул, нужен на обществото и обезпечава заетостта на над 200 000 души.

" Недопустимо е този значим закон да става пленник на политически битки и ползи. Още по-нередно е политическа партия да излиза с заявления по него без никаква техническа експертиза . Нещо повече, тази декларация подчертава върху индивидуален проблем за съответен обект, а утвърждава закон, който контролира работата на цялостен отрасъл, формиращ 15% от Брутният вътрешен продукт на страната ", написа в позицията на вложителите.

Според тях има подстрекателство, че измененията са лобистки и в полза на избрана компания . Всички признати промени в Закона са рестриктивни по отношение на целия отрасъл, което прави горното още по-недопустимо.

Те виждат аргументите за политизиране на дебата за измененията в Закон за устройство на територията с внасянето на промени сред първо и второ четене, неналичието на публично разискване и незапознаване на браншовите организации с готвените корекции и допълнения.
 За арх. Здравко Здравков върнатите текстове от Закон за устройство на територията били в интерес на хората
За арх. Здравко Здравков върнатите текстове от Закон за устройство на територията били в интерес на хората

В естествените страни първо се прави инфраструктурата, сподели основният проектант на София

Припомняме, на 5 февруари президентът Румен в Закона за устройство на територията (ЗУТ). Преди това той бе, че измененията са като бомба със закъснител и ще се отразят в годините на всички. Мотивът на архитектите е, че на терени.

За основния проектант на София - Здравко Здравков,, били положителни, само че и той призна за строителни неуредици. Столичният кмет също се изрече в поддръжка на измененията в Закон за устройство на територията.

На 17 февруари депутатите гласоподаваха за.

Отхвърлянето на ветото на президента става на фона на следствие за противозаконен кабел, който, пресичало бул. " Иван Гешов " на пешеходна пътека.
 Хотелиерите желаят краткотрайни промени в Закон за устройство на територията за наново възобновяване на строителното позволение
Хотелиерите желаят краткотрайни промени в Закон за устройство на територията за наново възобновяване на строителното позволение

Промените да са за интервала 13 март 2020 до 13 март 2023 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР