Промените в Конституцията, свързани с правомощията на президента, са конюнктурни.

...
Промените в Конституцията, свързани с правомощията на президента, са конюнктурни.
Коментари Харесай

Станишев: Промените, свързани с правомощията на президента, са конюнктурни

Промените в Конституцията, свързани с пълномощията на президента, са конюнктурни. Това съобщи някогашният министър председател Сергей Станишев по БТВ.

" Служебните държавни управления потвърдиха своята полза през всички години на прехода. Нито едно не се е провалило, а е свършило главната работа, за което е определено ", разяснява той.

Станишев е твърдо срещу концепцията за депутати с двойно поданство: " Хората, които ръководят страната би трябвало да имат една преданост - към България. Слава богу, отпадна дивотията за 3 март ".

Определи като съответна концепцията настоящият парламент да продължи да работи при служебно държавно управление, само че попита по какъв начин ще работи този орган в случай, че няма болшинство: " Ще се получи един тюрлюгювеч и всички ще употребяват работа на Народното събрание предизборно ", предвижда Станишев.

Сергей Станишев е сигурен, че измененията в главния закон ще бъдат оспорени пред Конституционния съд.

" Първо процедурно - дали е трябвало да се гласоподават със 160 или 180 гласа и второ - всъщност - дали част от тези промени не изискват привикване на Велико национално заседание. Приказките на господин Лорер за епохалната смяна са малко прибързани ".

Той даде и концепция какво да се случи с Паметника на Съветската войска - да се постави " фундамент на водачите на тройната сглобка ", които да " стоят и да гледат София ". Посочи, че демонтажът на паметника е разпръскване на обществото.

" Всичко вършат аматьорски и бездарно, а с изключение на всичко останало не са спазени законовите условия. Като историк мога да кажа - историята доста грубо санкционират тези, които протягат ръка към нея, каквато и да е тя ".

Сергей Станишев уточни, че в бюджета за следващата година няма никакви буфери, а приходите са напаснати към разноските. Смята, че бюджетът може да провали и влизането в еврозоната, тъй като е евентуално да прескочим трипроцентовия недостиг.

" В бюджета не виждам оферти по демографската политика - репродуктивното здраве, профилактиката, грижата за майчинското здраве. Вчера оферти, направени от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, не са подкрепени от болшинството, уповавам се това да се промени ".

Ако политиците желаят да възвърнат даже минимално доверие в Народното събрание, би трябвало да правят неща, които директно касаят хората и бъдещето на страната, уточни още Станишев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР