Промените в конституцията отново ще влязат на дневен ред на

...
Промените в конституцията отново ще влязат на дневен ред на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Следващото четене на промените в Конституцията ще бъде на 8 декември

Промените в конституцията още веднъж ще влязат на дневен ред на 8 декември, стана ясно от коментар на Христо Иванов от ПП-ДБ в парламентарните коридори, заяви Новини.бг. 

 

" Днес имаше съвещания с ръководителя на Народно събрание и желая да оповестя, че се разбрахме идващото четене на конституцията в Народното събрание да е на 8 декември. Очакването е идната седмица по-късно - 12, 13, 14 декември да се развият останалите четения ", съобщи той.

 

" Надеждата е, че ще приключим до Коледа с конституционните промени. Разбира се, това ще се случи с бюджета, тъй че ще забележим дали ще се съблюдава този график. Но осми декември е сигурната дата ", сподели Иванов. 

 

На въпрос дали времето сред 8 и 12 декември ще е задоволително за оферти и допълнение на измененията, съпредседателят на Демократична България уточни, че " непрекъснато текат полемики ". " Много съм удовлетворен, че на всеки 2-3 дни се организират кръгли маси. До 8 се надявам да са изчистени огромна част от въпросите. Ако има съществени причини и би трябвало в допълнение време, ще го обсъдим, все още се надяваме, че нещата ще бъдат изкристализирани дотогава ", сподели депутатът.

 

В решението на Има Такъв Народ и " Възраждане ", които сезираха Конституционния съд и чакат да се произнесе дали са нужни сред 2 и 5 месеца сред четенията, той видя " опит да се спре процеса, само че е несериозно към този миг ".

 

Промените в конституцията са единствено първа крачка към модернизацията и промяната на правосъдната власт ", сподели Иванов.

 

" Предстоят още няколко рунда на полемики. Следващата ще е отдадена на структурата на Висш съдебен съвет и едвам по-късно ще може дефинитивно да кажем по какъв начин ще уточним текстовете ", съобщи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР