Промените в живота ни заради коронавируса със сигурност ни тревожат.

...
Промените в живота ни заради коронавируса със сигурност ни тревожат.
Коментари Харесай

Психолог: Мангъров изживява слава, но руши доверието

Промените в живота ни поради ковид сигурно ни тревожат. Едни от нас могат да управляват това, други разрешават суматохата да ги завладее. Затова през днешния ден повече от всеки път е значимо по какъв начин се приказва обществено за COVID-19.

От антични времена при рецесия обществата са се консолидирали, а при нас става тъкмо противоположното – всеки се избавя самичък, разяснява ситуацията  психологът Росен Йорданов пред БТВ.

По думите му, при нас липсва лепилото, което слепва обществото – доверие и взаимност. И това се вижда в говоренето на институциите и на обособени експерти.

„ Например доцент Мангъров изживява своята година на популярност, само че не си дава сметка, че ерозира доверието, което е доста значимо в моменти на рецесия “, изясни психологът.

Високоговорителят в Благоевград, който припомня на жителите да си сложат маска и да съблюдават отдалеченост, съгласно него припомня на романа „ 1984 “ на Оруел – следят те, знаят какво се случва.

Според Росен Йорданов хората, които не съблюдават разпоредбите, се пробват да възстановят контрола върху обстановката, само че зад протеста им се крият доста боязън и нерешителност.

„ У нас витаят нормалните подозрения, че законите не са за всички. Това сега доста ни пречи – мислим си, че отново би трябвало да се оправяме поединично “, сподели още психологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР