Промени в правилата за защита на данните в Хонконг може

...
Промени в правилата за защита на данните в Хонконг може
Коментари Харесай

Технологични компании може да напуснат Хонконг заради нови правила

Промени в разпоредбите за отбрана на данните в Хонконг може да принудят някои компании да спрат да дават услугите си в града. Това се твърди в писмо на Азиатската интернет коалиция (AIC), която съставлява някои от най-големите софтуерни компании в света, в това число Гугъл, Фейсбук и Twitter, съобщи CNN.

Писмо на обединението, адресирано до комисаря по поверителността на персоналните данни на Хонконг, Ада Чунг Лай-линг, показва позиция по неотдавна импортиран законопроект, който се стреми да предприеме ограничения против така наречен доксинг – акт на обществено откриване на информация за лице или организация онлайн, нормално с цел да бъде позиционирана жертвата като обект на тормоз.

Властите в Хонконг настояват, че това е необятно публикуван проблем от 2019 година, когато градът бе разтресен от всеобщи митинги. Смята се, че фотоси, персонални карти и адреси на хората може да бъдат публикувани без тяхно единодушие.

Между юни 2019 година и май 2021 година случаите, свързани с доксинг, с които е била ангажирана Хонконгската работа на комисаря за отбрана на персоналните данни, са над 5700. Броят на случаите въпреки всичко е намалял през последните две години. През 2020-а недоволствата за доксинг са 1036 – спад със 76% по отношение на година по-рано.

От AIC настояват, че са обезпокоени от някои текстове в законопроекта, в това число наредба, съгласно която държавното управление предлага да преследва „ локалния личен състав на задгранични платформи при положение на неспазване на настояванията на управляващите за унищожаване “.

Освен това се планува „ всяко лице, което дава услуга в Хонконг на жители на Хонконг “, да може да получава уведомление, насочващо към „ поправяне “ на „ доксинг наличие “.

Предвижда се нарушителите да получават санкция в размер на до 1 млн. хонконгски $ (около 128 хиляди щатски долара) както и отнемане от независимост до пет години.

„ Ако остане желанието (на правителството) да накара чиновниците на локални дъщерни сдружения или институции да носят отговорност за доксинг наличие, търсим уточнения по отношение на правното съображение за това “, пишат от AIC.

„ Единственият метод да се избегнат тези наказания за софтуерните компании би бил да се въздържат от вложение и предложение на услугите си в Хонконг, като по този метод ще лишат бизнеса и потребителите в Хонконг “, допълват още от обединението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР